ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У планинским центрима за Сретење резервисано више од 80 одсто капацитета, Златибор крцат, Златар се препородио

Интересовање домаћих туриста за одмор у планинским центрима и бањама Србије за предстојећи празник је велико, изјавила је директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и навела да је попуњеност смештајних капацитета на неким дестинацијама већа од 80 одсто.

Она јеистакла да наши људи воле да Сретење, Дан државности Србије, проведу у природи, па гледају да повежу два викенда и добију леп одмор.

„Према информацијама са самих дестинација, велико је интересовање за следећу седмицу нарочито за боравак у планинским центрима и ако статистички гледамо претходне године, фебруар је увек добар месец посебно за планинске центре, али све чешће и за бање. Тако хотелијери са Копаоника кажу да је попуњеност смештаја на овој планини између 80 и 90 одсто, на Златибору је такође више од 80 одсто, а велико је интересовање и за Дивчибаре, Сокобању, Врњачку Бању, као и Тару, Златар, Стару Планину“, истакла је она.

Додала је да туристима и време иде наруку, јер је рецимо за разлику од лане, када је било мање снега, ове године ситуација са количином снега на стазама је боља.

„Имамо информације од Скијалишта Србије да се све стазе оснежавају и када говоримо о Копаонику важно је рећи да ће следеће седмице ноћу и у јутарњим сатима бити ниске температуре, што ће омогућавати да стазе могу да се оснежавају“, навела је Лабовић.

Према њеним речима, наставља се низ добрих вести када је реч о српском туризму, што показују и резултати истраживања које је објавила Светска трговинска организација а који кажу да се Србија налази на првом месту по процентуалном расту прихода од туризма, од стране страних туриста.

„Ја ћу подсетити да смо према резултатима закључно са новембром прошле године имали девизни прилив од 2,32 милијарде евра, што је за пет процената више него годину дана раније, тако да очекујемо да ће, када стигну децембарски резултати, прошла година бити заиста рекордна по свим параметрима“, рекла је Лабовић.

Додала је да је реално очекивати да ће се и ове године наставити са низањем добрих резултата, пошто је доста урађено у туристичкој и путној инфраструктури, а дестинације су обогаћене додатним садржајима.

„Очекујемо да ће потражња за Србијом бити добра и ове године. Прошла година је била година када смо први пут забележили већи број иностраних него домаћих туриста и мислим да ће се тај тренд наставити и ове године, с тим што очекујемо да ће наставити и раст домаћих туриста“, рекла је она.

Додала је да у прилог овим очекивањима иде и велико интересовање за ваучере који су у јануару подељени у рекордном року, што би, према њеним речима, могао бити увод у нову рекордну годину када је реч о домаћим туристима.

Извор ГЗС / Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Поново у погону један агрегат РХЕ Бајина Башта – На мрези 300 МW из једине реверзибилне хидроелектране у Србији

Качамак одолео савременим трендовима

Детаљна рачуница: Ево колико ће бити увећане пензије

Продавац сладоледа заради и до 500 динара по сату. Ово су најпопуларнији сезонски послови

Модни и козметички догађај на Голд гондоли у суботу 27. јула

Златиборски сусрети туризма на РЕФЕСТ фестивалу

У ужичком породилишту рођено шест беба

Уведена ванредна ситуација у шест месних заједница у Ариљу

Одржан 17. Сабор Луновачке мобе