ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Пре подне претежно сунчано. Већ за поподневне сате и вече прогнозирају се пљускови, који могу бити праћени јаким ветром и градом, нарочито у ноћи недеља ка понедељку. Тада може пасти и 40 литара кише по квадратном метру па ће на снази бити наранджасти метео аларм. Још топлији ваздух стиже са Мадитерана и подиже температуру. Ујутру од 11 до 17 степени, навиша дневна од 25 до 30. У Београду сутра сунчано. Већ после подне а нарочито увече биће нам неопходни кишобрани. Температура 27 степени.

19.05.2024. Недеља: Променљиво облачно са сунчаним интервалима, топло, али нестабилно са локалном појавом кише и пљускова са грмљавином. Понегде се очекује и непогода са јаким пљуском ( > 20 mm за кратко време), градом и олујним ветром. Падавине ће бити чешће ујутро на југоистоку Србије, а после подне, увече и током ноћи ка понедељку интензивираће се у свим крајевима јужно од Саве и Дунава. На северозападу Србије дужи сунчани интервали. Ветар слаб, променљив, а у кошавском подручју слаб и умерен, југоисточни, само ће на југу Баната повремено бити јак. Најнижа температура од 11 до 17, а највиша од 25 до 30 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и са количином падавина ≥ од 20 l/m² за 3 h, вероватноћа 80%.

20.05.2024. Понедељак: Променљиво облачно и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином. Грмљавински развоји ће бити чешћи на северозападу, западу и југу Србије. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено јак, југоисточни. Најнижа температура од 13 до 18, а највиша дневна од 22 до 28 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и са количином падавина ≥ од 20 l/m² за 3 h, вероватноћа 80%.

Извор:РТС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај