ОГЛАСНА ТАБЛА
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке „ЈЕФИМИЈА“ организује двадесет прву уличну акцију „ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

У суботу, 18. маја 2024. године у периоду од 8 до 12 часова у улици Димитрија Туцовића, одржаће се 22. по реду улична акција продаје цвећа намењена Фонду Саветовалишта за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке „Јефимија“.

Рак дојке је најчешћи злоћудни тумор код жена у Србији и према најновијим, непубликованим 1 подацима Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ 2021. године је регистровано 4.447 новооболелих и 1.756 умрлих жена од рака дојке. На жалост, иако је по стопи оболевања на 12. месту (у Европи), по смртности од рака дојке, Србија се Црном Гором сада налази на неславном првом месту у Европи!

Од како постоји „Јефимија“ од 2000. године, у Златиборском округу постоји и тенденција пада смртности од рака дојке. Званични подаци 2 показују да је 2020. године смртност у нашем округу била за скоро 10% (35,7%) мања у односу на просек за целу Србију (45,5%).

Све је то резултат наших заједничких напора којима је допринела и ова улична акција. Она има за циљ да нас опомене да треба да учинимо све да бисмо остали здрави што подразумева здраве стилове живота и редовне превентивне контроле, поготову у ризичним годинама. Акција је подржана, као и раније, подржана од Здравственог центра и Опште бонице Ужице, Града Ужице. Ту су и наши стални пријатељи: ЈКП Биоктош, произвођачи цветног расада Ирена Савић из Горјана, бурегџиница Блу Мун, локални и регионални медији и други добронамерни хумани људи.

Молимо наше суграђанке и суграђане да и ове године, као претходних двадесте, помогну акцију
како бисмо заједнички остварили боље услове за очување здравља и лечење и оздрављење
оболелих.

Огласна табла

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери