ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Влада и просветари договорили да се у што краћем року измени Кривични закон

У Влади Србије одрзан је састанак министарке просвете Славице Ђукић Дејановић и министарке правде Маје Поповић са представницима просветних радника, на коме је договорено да се у што краћем току измени Кривични закон у циљу кривично правне заштите свих запослених у просвети, саопштили су представници просветних радника након састанка.

„Инсистирамо на томе да се хитно и неодложно казне нападачи, и да се сваки напад на особље школе и на ненаставно особље, сматра кривичним делом. Сматрамо да то мора да се уради одмах – без одлагања“, изјавио је за Тањуг председник Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Добривоје Марјановић.

Он истиче да је неопходно да се побољшају услови, када је реч о безбедности свих актера у образовању, не само професора, јер како каже, нападе трпе и помоћно особље, ученици и родитељи.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић истакла је значај сарадње са синдикатима који су важан партнер министарства и учествују у свим процесима како би се нашла најбоља законска и подзаконска решења и унапредио образовно-васпитни рад.

Она је осудила сваки облик насиља, сагласила се да треба јачати ауторитет просветних радника и образовни систем чинити безбедним.

На састанку је истакнуто да се питање насиља може решити само синхронизовано и у сарадњи свих институција и појединаца у друштву.

Просветари, који су се јуче у 12 часова окупили испред Скупштине Србије, поручили су да насиља не сме да буде у школама, нити у било ком сегменту друштва.

Нешто после 13 часова, просветни радници су стигли испред зграде Владе Србије, да би предали захтеве. Током њихове шетње, привремено је за саобраћај била затворена Улица Кнеза Милоша, Краља Милана и Немањина.

Извор: Тањуг/ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери