ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Обавезна регистрација за коришћење припејд услуге мобилне телефоније

Од данас припејд корисници мобилне телефоније мораће да се региструју, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација.

Рок за регистрацију је 10. фебруар 2025. Према новом Правилнику о техничким условима за кориснике картица, уз плаћање унапред, уводи се обавезна регистрација за нове, али и постојеће кориснике. Стари корисници који се не региструју до истека рока моћи ће само да позивају хитне службе или кориснички сервис.

Министарство информисања и телекомуникација објавило је Правилник о техничким условима за регистрацију крајњих корисника услуге са плаћањем унапред уСлужбеном гласнику. Правилником је уведена регистрација крајњих корисника услуге са плаћањем унапред (припејд) у складу са Законом о електронским комуникацијама која ће бити обавезна почев од 10. фебруара, истиче се у саопштењу.

Ово значи да ће приликом куповине припејд картица за мобилну телефонију корисници морати да се региструју пре коришћења нове картице, што ће моћи да ураде у пословницама или преко интернета отварањем налога на потпуно безбедан начин.

Правилник ступа на снагу данас, а сви нерегистровани припејд корисници моћи да се региструју у пословницама, док ће постепено бити уведена и онлајн регистрација коришћењем шеме електронске идентификације основног нивоа поузданости. Рок за регистрацију је 10. фебруар 2025. године.

„Нерегистровани припејд корисници ће најкасније до 10. фебруара 2025. моћи да користе све услуге, а од тог датума регистрација ће бити обавезна и за постојеће и за нове кориснике. Након 10. фебруара 2025. корисници припејд услуга који се не буду регистровали имаће само омогућене услуге обављања позива ка хитним службама или ка систему корисничке подршке оператора“, закључује се у саопштењу.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Омладинска картица – ПРИЈАВИ СЕ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас отварање нове пумпе на ауто – путу „Милош Велики” у смеру ка Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА