ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Отворени „Ужички дани“

У Народном позоришту Ужице отворен је стручни скуп лекара “Ужички дани”, који се традицинално организује у оквиру Програма обележавања дана града. Отварању је испред Министарства здравља присуствовао др Мирсад Ђерлек, државни секретар, а окупљене здравствене раднике поздравио је и заменик градоначелнице Ужица Драгољуб Стојадиновић.

54. године “Ужичке дане” организује Српско лекарско друштво – подружница Ужице а по речима директорке Здравственог центра Ужице др Наташе Гаговић њихов циљ је унапређење здравственог система и услуга које се пружају грађанима.

“Важно нам је да имамо што више јаких удружења, јер она јачају и наш здравствени систем. Овакви скупови важни су, јер на једном месту оккупљају здравствене раднике, представнике удружења и Министарства здравља. у директнојн комуникацији размењујемо искуства и долазимо до решења одређених проблема. Све то уитицаће на виши ниво квалитета услуга које се пружају пацијентима”.

Др Мирсад Ђерлек државни секретар у Министарству здравља поздравио је окупљене у име Владе Републике Србије и ресорног министарства и пожелео им успешан рад и наставак дуге традиције организације овог скупа.

“Драго ми је што сви заједно учествујемо, а циљ нам је континуирана едукација наших медицинских радника, јер желимо да направимо један стабилан здравствени систем који ће бити увек спреман да одговори и на највеће изазове као што је то било са короном. Импресиониран сам и чињеницом да су одабране теме које су актуелне у овом тренутку.”

Учеснике скупа поздравио је и заменик градоначелнице Ужица Драгољуб Стојадиновић. Изразивши задовољство што се овај стручни скуп здравствених радника одвија у данима када се обележава Дан града, Стојадиновић је истакао да се Ужице развија, захваљујући људима који у њему живе.

“Њихов оптимизам, вера и ентузијазам чине наше Ужице градом у који се радо долази и у који се враћа све већи број оних, који су из њега због образовања или посла отишли. Међу њима се нарочито издвајате ви, здравствени радници, који упркос бројним изазовима не посустајете у мисији спашавања људских живота и очувања здравља наших суграђана. Тај задатак захтева и континуирано стручно усавршавање, а “Ужички дани”, који трају 54 године дају огроман допринос унапређењу нашег здравства. Зато нам је посебно драго што се и ваш стручни скуп лекара одвија у овим празничним данима. Ја вам у име Града Ужица желим успешан рад и знајте да на нашу подршку можете рачунати као и до сада”.

Као и претходних година током два дана учесници “Ужичких дана” размотриће све актуелне теме из области здравства, са посебним акцентом на болести које су порасту.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА