ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вртић „Дуга“ у Карану спреман за прихват 55 малишана из Лужничке долине (ВИДЕО)

У присуству амбасадора ЕУ у Србији Емануела Жиофреа, минстарке за европске интеграције Тање Мишчевић, директорке Канцеларије УНОПС-а у Србији Микеле Телатин и градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић у Карану је озваничен завршетак радова на изградњи првог сеоског вртића на територији града Ужица. Кориснике, 55 малишана из лужничке долине вртић “Дуга” примиће за десетак дана, по завршетку процедуре за употребну дозволу.

 “Данас је за све нас овде окупљене велики дан, јер као што сте могли и сами да се уверите завршили смо један веома важан посао, вредан 430 хиљада долара”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, изразивши захвалност партнерима из ЕУ ПРО плус програма, амбасадору ЕУ у Србији, Министарству за Европске интеграције и министарки Тањи Мишчевић као и канцеларији УНОПС-а у Србији на финансијској подршци, али и на томе што су испунили обећање и дошли у Каран да обиђему објекат вртића и увере се да је све урађено онако како је то пројектом и било предвиђено.

“Радујемо се дакле завршетку овог објекта, али и новим радовима. Готово 17 милиона динара издвојили смо из буџета града за адаптацију простора за вртић у Кремнима и ти радови увелико су у току. Планирамо да радове отпочнемо и у Злакуси, али и у осталим ужичким селима, у којима за отварањем вртића постоји потреба. До краја године завршићемо градњу новог вртића на Царини, а наредне крећемо у унутрашње радове и опремање. Обећали смо грађанима Ужица да ће свако дете имати своје место у вртићу и то је обећање које ћемо испунити, сигурни да ћемо као и до сада имати подршку Европске уније и Владе Републике Србије у реализацији за наше суграђане ових важних пројеката и инвестиција”, закључила је градоначелница.

Једнако задовољна урађеним је и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић

“Верујете ми заиста се лепо осећам посебно када је у питању овакав повод. Морам признати да сам била скептична према извођачима радова да ли ће све стићи, али се извињавам и похваљујем одличан квалитет радова. Јако велики простор који је згодан, не само за боравак, већ и за учење и рад, плус двориште које ће бити завршено. Знамо да је град ужице много уложио у школе и обданишта и желимо да помогнемо, па ћемо у сарадњи са нашим партнерима из ЕУ сигурно помоћи и у опремању новог објекта на Царини.”

Према речима амбасадора ЕУ у Србији Емануела Жиофреа управо овај објекат доказ је изузетно добре сарадње, која за резултат има добробит деце и локалног становништва.

“Имамо веома дуго партнерство са Ужицем, са којим смо реализовали бројне пројекте кроз овај пројекат и друге програме прекограничне сарадње. Само кроз ЕУ ПРО плус обезбедили смо више од милион евра заједно са градом да се реализују најразличитији пројекти из области здравства, културе оразовања. Заиста сам поносан на партнерство које имамо са градом и очекујем наставак сарадње зарад бољег живота грађана”.

Ипак најзадовољнији урађеним су мештани и родитељи. Будимир Ћатић отац деце, која ће кроз десетак дана кренути у овај вртић изразиоје захвалност свима који су учествовали.

“Желимо да се захвалимо најпре градоначелници, која је препознала потребу за вртићем у Лужничкој долини и на сам помен вртића одреаговала, такође ЕУ је помогла и као родитељ изненађен сам брзином радова. Овај вртић значи нам много јер смо запослени, нарочито током лета и сезоне пољопривредних радова, значи нам и због деце и њихове социјализације и нормално зато што ће имати исте услове као и деца у граду”.

Вртић “Дуга”, први сеоски вртић на територији града Ужица, почеће са радом за десетак дана када се заврши неопходна процедура око употребне дозволе. Према речима директорке Предшколске установе Ужице Веселинке Јовановић, за сада су у установу стигла 44 захтева и родитељи ће током наредне седмице бити позвани да потпишу уговоре.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА