ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Милован Веснић почиње турнеју на Пиринејском полуострву трком у Шпанији

Након освојеног другог места на отварању сезоне у Аустрији, српски аутомобилиста Милован Микица Веснић започиње турнеју Шампионата Европе на брдским стазама по Пиринејском полуострву.

Овог викенда је на програму трка у Шпанији у престоницу светског кајакаштва, где се на брдским стазама очекује више од 100.000 гелдалаца. Најбољи европски тркачи же 52. пут возити успон на легендарном Субида ал Фито.

“Бићу умерен ако кажем да ми је ова стаза једна од оних које ми нису превише драге. Уска, неравна и кривудава, више приличи рели брзинцу и никако не одговара мом “аудију РС3 ЛМС“. Ако на све то додамо непредвидиве временске услове и могућу кишу, што даје додатну предност возилима са погоном на четири точка, јасно вам је да смо овде у подређеном положају. Испред мене и екипе је тежак викенд, али се дефинитивно нећемо предати. Мотив ми даје што је моја група 3 и даље најбројнија, а поред конкурената са којима сам се већ такмичио у Аустрији ту су и домаћини. Од њих морам да издвојим десетоструког шампиона Шпаније Хавијера Виља Гарсију, момка који је рођен у Ариондасу, а у својој каријери је био тест возач Заубера у Формули 1, али и забележио један подијум у шампионату света туринг аутомобила. Овде ће возити ”форд фијесту“ припремљену за рели и дефинитвно важи за првог фаворита.” – поручује Веснић из Шпаније.

Екипа је већ на лицу места, увелико припрема аутомобил за специфичне услове ове 5.350 метара дуге стазе. Програм обухвата три тренинг вожње у суботу као и три такмичарске у недељу. Збир две најбоље одредиће пласман возача на 52. брдској трци Субида ал Фито.
Огласна табла
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица