ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

На 60. Фестивалу професионалних позоришта “Јоаким Вујић”, Народно позориште Ужице добило је награду за најбољу драмску представу у целини “Путујуће позориште Шопаловић”, а награда за најбољу режију додељена је Милану Нешковићу.

Награда за најбољу сценографију додељена је Марији Калабић за сценографију у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Народног позоришта Ужице, а награда за најбољу костимографију додељена је Биљани Гргур за костимографију у истој представи.

Четири равноправне глумачке награде додељене су Дејану Максимовићу за улогу Филипа Трнавца у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Народног позоришта Ужице, Милошу Лазићу за улогу Алена у представи “Бог масакра”, Краљевачког позоришта, Андријани Симовић за улогу Софије Суботић у представи “Путујуће позориште Шопаловић”, Народног позоришта Ужице и Игору Боројевићу за улогу Дробца у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Народног позоришта Ужице.

Најбоља млада глумица је Ена Муратовић за улогу Ајле у представи “Људи без гробова” регионалног позоришта Нови Пазар, а специјална награда за колективну глумачку игру припада ансамблу представе “Режим љубави” Крушевачког позоришта.

Награда жирија округлог стола критике припала је представи “Бог масакра” Краљевачког позоришта у режији Игора Павловића која представља, како је саопштено, заокуржено уметничко остварење које покушава да одговори на питање како је дошло до масакра у “Рибникару” и доминације насиља у савременом друштву.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај