ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Златибор сврстан у прву категорију туристичких места

Министарство туризма и омладине Србије одлучило је да, након процене обима туристичког промета у претходне три године и утврђеног степена изграђености комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре насеља Златибор, тај део Општине Чајетина прогласи туристичким местом прве категорије, објавила је данас Општина Чајетина.

Руководства Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор оценили су да је ово још једна потврда да су сва улагања у развој туристичке привреде општине и Златибора допринела да Златибор буде препознат као један од водећих туристичких локалитета у Србији и у региону, уз чињеницу да је златиборска гондола, најдужа те врсте на свету, светска туристичка атракција.

Подсећа се да подручје туристичког места Златибор обухвата три целине: Златибор центар (у оквиру које се, између осталих, налазе подцелине Палисад, Краљева вода и Тржни центар Златибор), Златибор насеље (које обухвата насеља Голија, Слобода, Јелена Анжујска, Обудовица и друга) и Златибор периферија (са насељима Зова, Око, Караула, Рујан и др).

У складу са Законом о туризму решење о разврставању Златибора у прву категорију туристичких места Србије издато је на период од три године.

Бета

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила