Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У сусрет одрживој пољопривреди “Нојева барка” разговори

Како да заштитимо земљиште, сачувамо своје домаће семе и пласирамо пољопривредне производе код крајњег купца, само су нека од питања на које ће одговоре дати еминентни стручњаци током стручног скупа који ће у петак 31. марта бити одржан у Великој сали Градске куће.

 

“Нојева барка разговори”, настали у сарадњи града Ужица и удружења Мотика.рс окупиће предаваче из целе земље, а они ће говорити, не о теорији, већ о пракси. Говориће о искуствима са терена и свему што може да буде корисно пољопривредницима, привредницима и хобистима. Сви присутни имаће прилику да чују и зашто је важно да сачувају старе сорте и како да своје сеоске пороизводе пласирају на тржишта великих градова.

На ове теме говориће др Снежана Јакшић, руководилац лабораторије за земљишта и акроекологију Института за ратарство и повртарство Нови Сад, др Сања Микић научна сарадница тог Института, Андреј Кравчук, стартап саветник и оснивач “Meat your farmers” бизнис апликације. Током панел дискусије са присутнима ће разговарати проф.др Никола Бајић председник УО Центра за органску производњу Ужице, др Јордана Нинков научна саветница Института у Новом Саду, Војислав Марјановић фармер који снабдева Београд месом и јајима, др Дарко Јевремовић директор Института за воћарство Чачак и члан Градског већа за привреду и пољопривреду Слободан Кузмановић.

“Нојева барка је старозаветна прича о томе како је Ное спасио себе, своју породицу и животињско царство од великог потопа. Ми не очекујемо потоп али волимо ту метафору очувања. Зато вас позивамо да се придружите првим “Нојева барка разговорима” на тему одрживе пољопривреде, поручују организатори догађаја. Улаз је слободан за све пољопривредне произвођаче и остале заинтересоване грађане из Ужица и околних општина.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА