Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Синдикати упозорили: Одлазе нам лекари, увозићемо медицинске раднике из Бангладеша и Непала

Три удружена синдиката у Клиници „Др Лаза Лазаревић“ саопштила су да све већи број њихових колега напушта ту установу због лоших услова рада и поступака в.д. директорке др Иване Сташевић Карличић.
Они су, како преноси Данас, навели да је само прошле недеље више десетина запослених страјкача добило последњу опомену пред отказ, а да се у наредним данима могу очекивати и откази за побуњене раднике.
Из синдиката поручују да друге државе желе да запосле српске медицинске раднике.
„Свакодневно нас контактирају агенти и колеге из Хрватске, Словеније и Европске уније. Заинтересовани су за наше медицинске техничаре и лекаре специјалисте. Само у Хрватској у овом моменту недостаје преко 2.000 лекара и 4.000 медицинских техничара. Радници који протестују не желе да иду у иностранство, већ своју каријеру, знање и искуство желе да развијају у Републици Србији. То је наша порука за председника Вучића, премијерку Брнабић, као и за председника СПС-а Ивицу Дачића. Све понуде које стижу демантују грубе квалификације и ружне речи које од стране в.д. директорке свакодневно стижу вређајући наш морал и знање, које сви у Европи признају, а директорка ради своје функције не жели да види и призна“, рекао је медицински техничар Горан Младеновић.

Из синдиката поручују да су клинику већ напустили неки лекари укључујући психијатра Ђорђа Ћурчића, који каријеру наставља у Немачкој, као и докторка Катарина Зорић.

„Ако наставимо овако, вероватно ћемо ускоро бити принуђени да увозимо медицинско особље из Непала, Бангладеша и Пакистана“, закључују из синдиката.

Они су раније најавили да ће у среду, 29. марта у 14 часова организовати нови протест испред клинике.

В. д. директорка Ивана Сташевић Карличић у ранијим изјавама одбацила је све оптужбе за мобинг. У вези са опоменама пред отказ из „Лазе Лазаревића“ су навели да нису послали упозорења пред отказ већ да су покренули поступак изјашњења „на документовану повреду радног односа“ те да је понашање запослених који су протестовали у сукобу са законом, моралом и лекарском етиком.

021

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА