ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

Примена савременог система за надзор и регулацију саобраћаја „Око соколово“ намењена је сузбијању непрописног паркирања и других комуналних прекршаја, а покрива готово све улице на Златибору. Списак улица у којима „Око соколово“ електронски контролише непрописно паркирање налази се на сајту КЈП „Златибор“ где се може уједно и проверити да ли ваша казна на неплаћање паркинга постоји . Контрола паркирања врши се у времену од 7 до 21 сат сваког дана.

Систем „Око соколово“ за електронско снимање неправилних заустављања на улици или неплаћања паркирања на јавним паркиралиштима функционише од јула месеца 2022. године. Систем ради на паркинзима и на свим зеленим јавним површинама а Комунално јавно предузеће „Златибор“ Чајетина задужено је за бригу о паркиралиштима, контролу и наплату паркирања.

„Из године у годину ситуација је све боља. Имамо више уочених неправилности али имамо и више посетилаца. Битно је то, да се казне наших локалних вишеструких преступника, смањују. То су у ствари издате доплатне карте које људи зову казне. Доплатна карта важи 24 сата од момента издавања, кошта 1900 динара, али уколико се плати у року од 20 дана, тај износ се умањује за 50%. Веома је битно напоменути да ми не остављамо никаква обавештења за ретровизорима, као што је то било раније и да сви наши корисници, путем нашег сајта кјп.златибор.рс у делу е-паркинг, могу проверити своје таблице једноставним уношењем регистарских ознака“, рекла је Вера Благојевић, КЈП „Златибор“ Чајетина.

Месечну карту за јавна паркиралишта на Златибору која су распоређена у три зоне: плаву, црвену и екстра зону, могу купити искључиво становници општине Чајетина. Цена месечне карте у плавој зони износи 1.300 динара, у црвеној зони 1.600 динара, а у екстра зони 3.200 динара. Као и до сада, возачи могу да плате паркирање слањем СМС поруке, или путем нове апликације „Паркинг сервиса“, која је доступна за преузимање. Систем „Око соколово“ врши аутоматску контролу плаћања паркирања.

„Око соколово тренутно не снима у Чајетини. Оно што је план, јесте да се уради још један број паркинг места како би становници и посетиоци имали простора где се могу правилно паркирати и тада ће се урадити и зонирање, након чега ће се кренути и у контролу. Морам напоменути, да наши становници поведу рачуна, с обзиром да се све улице на Златибору снимају и да је неправилно заустављање на улицама, тротоарима, зеленим површинама, строго забрањено. Ту нема заштићених, једноставно морамо водити рачуна, јер свако неправилно заустављање омета неког другог“.

Општина Чајетина константно ради на уређењу нових паркинг простора и у складу са тим, код управне зграде „Голд гондоле“, ускоро ће бити пуштен у рад нови подземни паркинг са 132 паркинг места. Провобитна замисао била је да паркинг простор буде на три нивоа, комбинација подземног и надземног а крајње решење јесте паркинг простор у склопу кога ће бити изграђено и дечије игралиште.

Паркиралишта у плавој зони:
– улица Миладина Пећинара (други паркинг по реду изнад пијаце)
– паркинг иза Дино парка (улица Алексе Поповића)
– паркиралиште Обудоевица (улица од кружног тока код хотела „Торник“ до кружног тока код почетне станице „Голд гондоле“)

Паркиралишта у црвеној зони:
– улица Миладина Пећинара (први паркинг по реду изнад пијаце)
– паркинг код ресторана „Златни бор“
– паркинг испод хотела „Палисад“ и испред главног улаза хотела „Палисад“
– паркинг ски центра Торник – Рибница

Паркиралишта у екстра зони:
– између зграде Поште и Амбуланте, код Станице полиције
– почетна станица „Голд гондоле“
– паркиралиште Тржни центар (у улици Видоја Шукиловића)

Плаћање путем СМС поруке:

Плава зона – СМС на број 8532 – цена 40 дин/сат
Црвена зона – СМС на број 8531 – цена 50 дин/сат
Екстра зона – СМС на број 8534 – цена 100 дин/сат

Дневна карта – плава и црвена зона – СМС на број 8533 – цена 500 дин
(важи од тренутка куповине до краја текућег дана)

Цена месечне карте у плавој зони износи 1.300 динара, у црвеној зони 1.600 динара, а у екстра зони 3.200 динара само за мештане Општине Чајетина и фирме које послују на територији општине.

Паркинг се наплаћује сваког дана од 07.00 до 21.00 сат.

Поред јавних паркинг простора, на Златибору постоје још два паркинга:
– паркинг између тениских терена и језера (код ресторана Језеро) – цена је 100 динара/сат
– паркинг у улици Спортова (између хотела „Олимп“ и Туристичко-рекреативног комплекса Златибор) – цена је 100 динара/сат

На оба паркинга наплата се врши на наплатној рампи.

Златибор пресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)