ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Gradske ulice prioritet za ekipe „Niskogradnje“, sanirani prekopi i udarne rupe

Mehanizacija i ljudstvo JKP “Niskogradnja” u prethodnih 15 dana bili su maksimalno angažovani na gradskim ulicama, gde se prvenstveno radilo na krpljenju udranih rupa i sanaciji oštećenja nastalih tokom zime.

Danas je završeno asfaltiranje Hercegovačke ulice, koja je presvučena u punom profilu, a po rečima Vladimira Sinđelića člana Gradskog veća za mesne zajednice radi se i na ostalim lokacijama u gradu:

“Trenutno se rade dva manja putna pravca u MZ Rosulje i u MZ Turica. Završeni su prošle sedmice planirani radovi u MZ Krčagovo, dok je u Gradskoj opštini Sevojno ostalo da se uradi pešačka staza i plato ispred školske hale. Planiramo sledeće sedmice da angažujemo još dve ekipe, tako da ćemo sa četiri ekipe svakodnevno raditi po mesnim zajednicama, po planu i udruženim sredstvima sa građanima”.

Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” dodaje da su prethodnih dana radovi izvođeni u Krcunovoj ulici, delu Ratarske, Njegoševoj i Beogradskoj ulici koja je rađena nakon prolaska gasa:

“U prethodnik 15 dana na oko 4 000m2 urađena je sanacija prekopa, posle izgradnje gasovoda, vodovoda ili drugih instalacija. U narednom periodu u samom gradu se očekuje izgradnja kišne kanalizacije i rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića, od Narodnog muzeja do Dovarja. Izvršena je kompletna priprema za taj projekat, pa očekujemo da će radovi krenuti do kraja meseca ili početkom juna.”

Upravo veliki broj udarnih rupa i oštećenja nastalih posle zimskog perioda uslovio je malo kašnjenje na realizaciji ovogodišnjih ugovora, ali će po rečima nadležnih u narednom periodu ekipe biti maksimalno angažovane kako bi se tokom ove građevinske sezone sve što je dogovoreno i uradilo.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА