ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Објављена ранг-листа пензионера за пакете помоћи, подела почиње 20. маја

На огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) објављене су коначне ранг-листе за доделу пакета солидарне помоћи најугроженијим пензионерима, а подела пакета почиње у понедељак, 20. маја, објавио је Фонд ПИО.

Пакете ће добити око 55.000 корисника, што је за око 15.000 више него лане, а локална удружења пензионера ће обавестити кориснике о динамици преузимања пакета.

Пријава пензионера за доделу пакета солидарне помоћи преко Савеза пензионера Србије и Удружења пензионера Србије „Независност”, за шта је новац обезбедио Фонд ПИО, трајала је од 10. до 29. априла, а основни критеријум за доделу пакета је висина пензије до 24.987,67 динара.
Правилником о друштвеном стандарду је прописано да приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству којима је пензија једини извор прихода, а приоритет имају и старији пензионери.

Сви пакети биће истог састава, а за овај вид друштвеног стандарда Фонд ПИО је ове године издвојио 111 милиона динара, док је прошле године утрошен 51 милион динара.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери