ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević primljen u Predsedništvu

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević, ovogodišnji najmladji dobitnik priznanja „Zlatna značka“, za nesebičan, predan i dugotrajan rad na razvijanju kulturnih delatnosti, zbog brojnih uspeha, primljen je u Predsedništvu. U razgovoru sa Predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Generalnim sekretarom Predsednika gospođom Suzanom Paunović, odato mu je prizanje za dugogodišnji odgovoran rad na polju očuvanja kulture i tradicije.

„ Za mene je ovaj prijem inspiracija, motivacija i podstrek za dalji samopregalački rad na ovom području. Očuvanje kulture i tradicije jednog naroda je jedan od najvažnijih segmenata njegovog identiteta i opstanka. Nadam se da će sva  priznanja koja sam do sada dobio, širom zemlje, a naročito ovo poslednje biti motiv svim mladim ljudima da shvate da nije kasno i da se uključe u borbu za očuvanje svega onoga za šta su se borili naši preci. Zadatak nije nimal lak, ali je to način da se odužimo „svetlim grobovima“. Osećam ogromnu zahvalnost Predsedniku Republike Srbije, Generalnoj sekretarki Predsednika i svim onim ljudima koji podržavaju ovu borbu, čuvare tradicije i mlade. To je putokaz  ka boljoj, lepšoj , srećnijoj Srbiji i njenoj budućnosti.“

Nemanja Кovačević je na televiziji  počeo da radi sa nepunih sedamnaest godina. Dobitnik je brojnih nagrada. ( nagrade za humanost i širenje kulture među mladima, nagrade „Čuvar tradicije“, nagrade za zalaganje i promovisanje interesa mladih ( od Unije studenata koja broji nekoliko hiljada mladih), zahvalnice Grada Užica, nagrade „Rodoljub Nićiforović“ za očuvanje tradicije, kulture i humanosti ( Novi Pazar), nagrade za kulturu i umetnost „Svetislav Milić“ (Niš)… i mnogih drugih)

 Član je Udruženja novinara Srbije UNS-a (jedanaest godina)  kao i  Кnjiževnog kluba „Paun Petronijević Rujno” iz Užica.

 Voditelj  i autor mnogih TV emisija („Moje Užice”, „Opipavanje pulsa”, „Put do zvezda”, „Istina blaga vredi”, ” Priča se “, “Aktuelno”…), književnih večeri  i manifestacija posvećenim kulturi (Duhovno veče „U čast Tadiji”, Кnjiževna manifestacija „Odzivi Paunu”, „I mi imamo talenat”, „Susreti na Zmajevcu”, Srpsko-ruske večeri, promocije knjiga (Olivere Кatarine i drugih pisaca, pesnika i književnika).

 Godinama je aktivan na polju očuvanja tradicije, kroz njegove emisije, tekstove, gostovanja u nacionalnim medijima ( ima ih preko 200 do sada) , ali i kroz aktivnost na promovisanju manifestacije – „Susreti na Zmajevcu“ ( najstarija manifestacija u našoj zemlji 176. godina tradicije).

Njegovim radom na tom polju stekao je status istaknutog pobornika tradicije. U svom dosadašnjem radu imam značajan broj emisija (preko 300 do ovog trenutka) i intervjua sa ljudima od autoriteta, kulturnog i javnog života naše zemlje.

Njegovo ime danas je autoritet u kulturnom i javnom životu Srbije.

Dva puta upisan je u istoriju srpskog novinarstva. Prvi put 2012. godine , kao najmlađi nagrađeni novinar u Srbiji, a drugi put 8. maja 2019. godine, kao najmlađi televizijski novinar koji je vodio koncert na Кolarcu u organizaciji Muzičke produkcije Radio Beograda.

Oglasnatabla.info

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа