ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Gradonačelnica čestitala volonterima Svetski dan i nedelju Crvenog krsta

Povodom 8. maja Svetskog dana Crvenog krsta gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posetila je Crveni krst Užice i prisustvovala demonstraciji veština volontera u pružanju prve pomoći.

Pokaznu vežbu volontera Crvenog krsta Užice gradonačelnica je ocenila najvišom ocenom. Kako je istakla sve njihove veštine i znanja od ogromnog su značaja za naše sugrađane.

“Velikoj porodici volontera koju čini oko 12 miliona pripadnika Crvenog krsta širom sveta pripadaju i volonteri užičke organizacije koji svoje znanje, energiju i slobodno vreme poklanjaju onima kojima je pomoć neophodna. Oni su mnogo puta do sada pokazali da su spremni da se prilagode svakoj situaciji, pa je tako bilo i tokom vanrednog stanja proglašenog usled pandemije virusa Kovid 19 kada su pomagali najugroženijim kategorijama stanovništva i pripadnicima starije populacije. Ogroman doprinos daju i masovnoj imunizaciji stanovništva u kojoj učestvuju svakodnevno”.

Pored učešća u vanrednim okolnostima volonteri Crvenog krsta Užice godinama unazad rade na promociji humanih vrednosti, edukaciji vršnjaka i sugrađana u oblastima borbe protiv trgovine ljudima ,pružanja prve pomoći, bezbednosti dece u saobraćaju, diskriminacije…

“Sa brojnih takmičenja vraćaju se sa najvišim priznanjima, ali ih slava nije ponela, ostali su verni svom gradu i svim njegovim građanima. Zato još jednom ističemo da smo veoma ponosni na njih, a Grad će im kao i do sada pružati podršku”, dodaje gradonačelnica uz čestitke zaposlenima i volonterima užičke organizacije povodom Svetskog dana i nedelje Crvenog krsta.

U ime zaposlenih i volontera na čestitkama i poseti zahvalio se Generalni sekretar Crvenog krsta Užice Dragomir Ćitić.

“Velika je čast i zadovoljstvo što smo obeležavanje ovog značajnog datuma počeli u prisustvu gradonačelnice i nadamo se da će Grad i u narednom periodu pratiti naš rad i aktivnosti”.

Bila je ovo prilika i da mladi volonteri u razgovoru sa gradonačelnicom predstave organizaciju u kojoj je većina njih od nižih razreda osnovne škole i gde se rado vraćaju i po završetku studija.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА