ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Звуци класичне музике крај водопада у Гостиљу (ВИДЕО)

Концертом Земунског камерног оркестра крај водопада у Гостиљу, отворен је фестивал „Култур(на)тура“ у организацији Културног центра Златибор Чајетина.

У оквиру фестивала „Култур(на)тура“ у петак, 5. јула крај водопада у Гостиљу, наступио је Земунски камерни оркестар, који је изводио композиције светских аутора класичне музике, познату филмску и традиционалну српску музику. Организатор фестивала је Културни центар Златибор Чајетина под покровитељством општине Чајетина.

„Културна тура је прва идеја Културног центра Златибор али смо чекали повољне временске услове да се оствари. Цео концепт је културна тура или култура на тура, култура у природи. Сведоци смо да Златибор данас сви критикују због неке превелике градње и преизграђености у самом центру. Ми смо желели да покажемо, као највеће локал патриоте, да Златибор није само тај центар због кога нам највише туриста и долази и да из најлепшег угла, природног и културног и да људи пожеле што чешће да дођу на ова места а ту ће их довести оваква музика“, рекла је Даница Јевтић Шишовић, директорка „Културног центра Златибор“ Чајетина.

Љубитељи класичне музике уживали су и изведби оркестра под диригентском палицом Ђорђа Станковића. Вече је отворено „Валцером цвећа“ Чајковског а у наставку су се ређали Шуманово „Сањарење“, Милојевићево „Српско коло“, „Нишка бања“.

„Ја имам потребу да уз неку воду боравим и радим и ми често приређујемо и концерте на Земунском кеју и вода нам је увек инспирација. Када смо дошли овде, знао сам да овај хук, који је континуирано присутан као шум, као звук, али видели сте и сами да нам ништа није сметало, као да је писан за партитуру и водопад. Када смо кренули да се спуштамо, мислили смо ко ће овде доћи, можда само неки случајни пролазник. Како се приближавало време почетка концерта, одједном су групе народа почеле да силазе и схватим да ће ово бити озбиљан аудиторијум“, каже Ђорђе Станковић, диригент.

Овај концерт, према речима председника месне заједнице Гостиље, од великог је значаја за златиборско село и још један корак ка остварењу титуле у конкуренцији за најлепше светско село.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа