OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Zvanični predlog da se užički stadion nazove po Radomiru Antiću

Fudbalski klub Sloboda iz Užica je zvanično pokrenuo inicijatvu za to da se užički stadion, koji je u vlasništvu Grada Užica, nazove po Radomiru Antiću, fudbalskoj i trenerskoj legendi.

Predsednik Upravnog odbora kluba Nikola Sekulić je, 19. jula, uputio dopis predsedniku Skupštine grada Branislavu Mitroviću s predlogom da se o tome izjasni užička skupština, na svom prvom zasedanju.

„Mišljenja smo da su ime i dela Radomira Antića, posebno njegov odnos prema ovom gradu i njegovim stanovnicima, dovoljan razlog da se ova inicijativa usvoji. Inicijativa je više puta predočena javnosti, a ovo je i više nego opšte prihvaćen stav većine građana Užica“, naveo je u dopisu Sekulić.

Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada, kazao je za Danas da lično podržava tu inicijativu, ali da je potrebno da se, pre njenog stavljanja na dnevni red skupštinske sednice, obave konsultacije sa predsednicima odborničkih grupa.

„To je naša uobičajena praksa, pre utvrđivanja dnevnog reda. Sednica skupštine bi trebalo da bude početkom avgusta i inicijativa bi tada mogla da se uvrsti u dnevni red. Radomir Antić je to zaslužio, u svakom pogledu, kao čovek, Užičanin i veliki sportista. To je moje mišljenje i podržaću inicijativu, ali odluku o tome treba da donese Skupština grada“, objasnio je naš sagovonik.

Radomir Antić je preminuo 6.aprila prošle godine u Madridu, ali je urna, zbog pandemije virusa korona, tek 17.jula ove godine položena u grobnicu njegove porodice na groblju Dovarje u Užicu.

Antićeva želja je bila da bude sahranjen u Užicu, koje je neizmerno voleo. U njemu je, sa porodicom, živeo od svoje šeste godine i započeo fudbalsku karijeru u užičkoj Slobodi, 1967. godine.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla