ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Жути метеоаларм у Србији: Почетак недеље доноси кишу и грмљавину, могућ и град

Празнични викенд за нама протекао је мирном, топлом пролећном времену. Нова радна недеља, са друге стране, доноси нам доста облака, кише, грмљавине, могућ је и град док ће на планинама провејавати суснежица и снег.

Републички Хидрометеоролошки Завод Србије упалио је за данас жути метеоаларм. Ово је најнижи степен упозорења који је упаљен да нас упозори на локалне пљускове, количину кише од око 10 литара по метру квадратном и на грмљавину, наводи уредница Временске прогнозе Еуронеwс Србија и метеорлошкиња Милена Лазаревић.

Када је реч о температури, данас мало хладније него јуче, али са вредностима у оквирима вишегодишњег просека. Максимална дневна температура у интервалу од 11 до 18 степени.
На пољу ветра ситуација мало мирнија у односу на пре 24 сата. До краја дана дуваће слаб до умерен источни и југоисточни ветар.

Време у Србији али и региону креира циклон чији се центар налази близу нас, у Јонском мору, јужније од Италије. Када се каже циклон, први синоними су киша, пљускови, ветар и низак ваздушни притисак.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула