OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

Žrtvu pretukli i oteli 47.500 evra

Počelo suđenje za razbojništvo nad Ostojom Milakovićem iz Kmećana. Predrag Ivanović (26) iz Užica optužen za brutalan napad.

U OKRUŽNOM sudu u Banjaluci počelo je suđenje državljaninu Srbije Predragu Ivanoviću (26) iz Užica, optuženom za razbojništvo nad 81-godišnjim Ostojom Milakovićem iz Kmećana kod Banjaluke, koji je brutalno pretučen i opljačkan 6. decembra prošle godine.

U razbojništvu su učestvovali još i tada maloletni Milija Božić (18) i Lazar Perić (25), protiv kojih je postupak razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

Pretučeni starac u sudnici je u petak opisao golgotu kroz koju je prošao i tvrdio da su mu razbojnici ukrali 47.500 evra, što nikada ranije nije pomenuo. Na lični zahtev Milaković je svedočio video-linkom iz posebne prostorije, jer zbog pretrpljenih trauma nije želeo da bude u istoj sudnici sa optuženim.

– Napali su me dok sam spavao i napada se ne sećam. Kada sam došao sebi, ležao sam na podu na pločicama i bio sav krvav, polomljen, a ruke su mi bile svezane. Glava mi je bila u krvi, vilica polomljena, obraz probušen – ispričao je Milaković.

On kaže da je uspeo nekako da se odveže i pridigne, da bi pozvao komšije koje su mu pritekle u pomoć i pozvale policiju.

– U kući su mi sve polupali, i fiksni i mobilni telefon, dok su bravu i kvake polomili. Ukrali su mi novac, koji je bio u tašni, i to 95 novčanica od po 500 evra, zatim pet miliona starih jugoslovenskih dinara. Odneli su mi i sat od pokojnog oca i sat od pokojne supruge, kao i testament i određene ugovore – istakao je Milaković.

On je od suda tražio da „dosudi“ da mu se to sve vrati.

– Brutalno su me pretukli. Krvi je bilo svuda po kući. Sećam se da je jedan inspektor, kada je došao, rekao: „Ovde nije čovek pretučen, već izgleda kao da je zaklan vo“ – rekao je Milaković.

Tužilac Žana Bojić sudskom veću je pojasnila da Milaković tokom istrage ni policiji ni tužilaštvu nije pominjao 95 novčanica od po 500 evra, i da je to sada prvi put rekao. Starac je i pored toga ostao pri tvrdnji da mu je taj novac oduzet.

Optužnica Ivanovića tereti da je zajedno s Perićem i Božićem 6. decembra prošle godine ušao u kuću Milakovića u Kmećanima u nameri da ga opljačkaju, jer su saznali da ima novca pošto je austrijski penzioner. Kako se navodi, do kuće su se dovezli „fijatom 500“ i parkirali ga 100 metara dalje. Kuća je bila otključana i po ulasku su starca pretukli i vezali telefonskim kablom. Nakon premetačine, kako se navodi u optužnici, ukrali su 20 austrijskih šilinga i neutvrđen iznos kovanica i pobegli.

U optužnici nisu pomenuti ni stari dinari, koji su nakon hapšenja kod osumnjičenih pronađeni.

STARČEV DNK NA ODEĆI OPTUŽENOG

ZORAN Obradović, sudski veštak, u sudnici je naveo da je DNK pretučenog Ostoje Milakovića pronađen na dva duksa i pantalonama koje su oduzete od optuženih. Pored starčevog, na odeći je otkriven i Ivanovićev DNK.

Izvor:http:www.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 fenomenalna recepta za jela sa tikvicama: Od čorbe do deserta

Oglasna Tabla

Za mesec dana 10000 otkaza

Oglasna Tabla

Mural će biti urađen na drugoj lokaciji o trošku grada

Oglasna Tabla

Užički štab za vanredne situacije zatražio od države da otvori poljsku bolnicu za lečenje kovid bolesnika

Oglasna Tabla

Zašto su čisti krvni sudovi najvažnija stvar tokom korona virusa: Lek koji morate da pijete ovih dana!

Oglasna Tabla

Troje demonstranata privedeno u užičku policiju nakon protesta

Oglasna Tabla

Vreme danas: Sunčano i veoma toplo, do 34 stepena

Oglasna Tabla

100 novih zaraženih u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Crni dan za Srbiju: Preminulo 18 osoba

Oglasna Tabla