27.8 C
Uzice
август 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

Žrtvu pretukli i oteli 47.500 evra

Počelo suđenje za razbojništvo nad Ostojom Milakovićem iz Kmećana. Predrag Ivanović (26) iz Užica optužen za brutalan napad.

U OKRUŽNOM sudu u Banjaluci počelo je suđenje državljaninu Srbije Predragu Ivanoviću (26) iz Užica, optuženom za razbojništvo nad 81-godišnjim Ostojom Milakovićem iz Kmećana kod Banjaluke, koji je brutalno pretučen i opljačkan 6. decembra prošle godine.

U razbojništvu su učestvovali još i tada maloletni Milija Božić (18) i Lazar Perić (25), protiv kojih je postupak razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

Pretučeni starac u sudnici je u petak opisao golgotu kroz koju je prošao i tvrdio da su mu razbojnici ukrali 47.500 evra, što nikada ranije nije pomenuo. Na lični zahtev Milaković je svedočio video-linkom iz posebne prostorije, jer zbog pretrpljenih trauma nije želeo da bude u istoj sudnici sa optuženim.

– Napali su me dok sam spavao i napada se ne sećam. Kada sam došao sebi, ležao sam na podu na pločicama i bio sav krvav, polomljen, a ruke su mi bile svezane. Glava mi je bila u krvi, vilica polomljena, obraz probušen – ispričao je Milaković.

On kaže da je uspeo nekako da se odveže i pridigne, da bi pozvao komšije koje su mu pritekle u pomoć i pozvale policiju.

– U kući su mi sve polupali, i fiksni i mobilni telefon, dok su bravu i kvake polomili. Ukrali su mi novac, koji je bio u tašni, i to 95 novčanica od po 500 evra, zatim pet miliona starih jugoslovenskih dinara. Odneli su mi i sat od pokojnog oca i sat od pokojne supruge, kao i testament i određene ugovore – istakao je Milaković.

On je od suda tražio da „dosudi“ da mu se to sve vrati.

– Brutalno su me pretukli. Krvi je bilo svuda po kući. Sećam se da je jedan inspektor, kada je došao, rekao: „Ovde nije čovek pretučen, već izgleda kao da je zaklan vo“ – rekao je Milaković.

Tužilac Žana Bojić sudskom veću je pojasnila da Milaković tokom istrage ni policiji ni tužilaštvu nije pominjao 95 novčanica od po 500 evra, i da je to sada prvi put rekao. Starac je i pored toga ostao pri tvrdnji da mu je taj novac oduzet.

Optužnica Ivanovića tereti da je zajedno s Perićem i Božićem 6. decembra prošle godine ušao u kuću Milakovića u Kmećanima u nameri da ga opljačkaju, jer su saznali da ima novca pošto je austrijski penzioner. Kako se navodi, do kuće su se dovezli „fijatom 500“ i parkirali ga 100 metara dalje. Kuća je bila otključana i po ulasku su starca pretukli i vezali telefonskim kablom. Nakon premetačine, kako se navodi u optužnici, ukrali su 20 austrijskih šilinga i neutvrđen iznos kovanica i pobegli.

U optužnici nisu pomenuti ni stari dinari, koji su nakon hapšenja kod osumnjičenih pronađeni.

STARČEV DNK NA ODEĆI OPTUŽENOG

ZORAN Obradović, sudski veštak, u sudnici je naveo da je DNK pretučenog Ostoje Milakovića pronađen na dva duksa i pantalonama koje su oduzete od optuženih. Pored starčevog, na odeći je otkriven i Ivanovićev DNK.

Izvor:http:www.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od septembra jednosmenska nastava u ove 204 škole

Oglasna Tabla

Na đačke ekskurzije u žutim autobusima

Oglasna Tabla

4 najbolje tehnike za savijanje sarme: Ovako se nikada neće raspasti u šerpi i prilikom vađenja

Oglasna Tabla