ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

„Златна труба“ „Новости“ Миленка Филиповића из Ужица

Златну трубу, дар „Вечерњих новости“, на овогодишњем, 62. Сабору трубача у Гучи освојио је Миленко Филиповић из Ужица. То је одлучио жири публике, у саставу: Марина Филипчев, директорка маркетинга Компаније „Новости“ (председник), Милан Бојовић, Катарина Томановић, Босиљка Радичевић, Милан Сарић.

Пресрећни трубач поделио је своју радост са саборашима, који су га на раменима пронели кроз Гучу, а он је свирао без престанка. Славље се наставило улицама трубачке престонице, где су хиљаде сабораша са одушевљењем дочекале овогодишњу „Златну“.

– Мало је рећи да сам пресрећан. Остварио ми се животни сан – казао је Миленко Филиповић. Приликом доделе „Златне“, председница жирија се обратила саборашима:

– У години јубилеја, када „Новости“ прослављају 70. рођендан, звук трубе има посебну симболику. О значају награде „Златна труба“, коју „Новости“ додељују од 1964. године, говори податак да су многи добитници постигли светску славу, што желимо и нашем овогодишњем добитнику. Да се његова труба далеко чује… – рекла је Марина Филипчев, директорка маркетинга „Новости“.

По оцени стручног жирија „Прву трубу“ Драгачева освојио је Бојан Ристић из Владичиног Хана, док је најбољи оркестар на овогодишњем Сабору Стефана Младеновића из Врања. Најизворније је музицирао оркестар „Тимочки весељаци“ из Књажевца.

Таман се варош умирила, утихнуле трубе и сабораши тек кренули на починак, када се Гучом јуче ујутру проломио звук прангија. Пет пута гучку долину, тачно у седам сати, потресле су „детонације“, а улицама драгачевске престонице зајечале су трубе. Јече, чини се као никада пре, јече, чекајући своју „Златну“… Долазе са свих страна четири оркестра и скупљају се код Споменика трубачу.

Позивали и прангије и трубачи на устајање, на нови саборски дан, на ново гучко лудило, на игру.

фото: Предраг Жунић

Извор: НОВОСТИ

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радник са просечном платом за литар уља ради 25 минута, за веш машину осам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Константан пад производње и прераде кромпира у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње исплата једнократне помоћи за 1,1 милион деце у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА