17.3 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Zlatna kaciga za Kotorčevića, pregršt pehara za Pejića

Zlatna kaciga, jedno od najviših autosportskih priznanja, dodeljena je užičkom reli vozaču, Luki Kotorčeviću na ceremoniji dodele auto i moto sportskih priznanja za postignute uspehe u 2018. godinu  održanoj u Belexpo centru 11. januara ove godine. Pored Zlatne kacige  koju je Luka dobio kao trostruki uzastopni šampion u reliju u svojoj klasi, uručen mu je i pehar za ovogodišnje osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu , kao i prvo mesto  klasi II. Ovim se Kotorčević svrstao u tradicionalni niz osvajača Zlatne kacige  u autosportu iz Užica, s tim da je on i najmlađi.

    

Podsećanja radi, ovo je druga Zlatna kaciga u dve godine koja je stigla u grad na Đetinji budući da je ovo priznanje prošle godine dobio Slobodan Jakovljević u disciplini Autoslalom.

Kada su Užičani u pitanju, Kotorčević nije bio usamljen sa rukama punih priznanja na ovoj ceremoniji,  jer su Dejanu Pejiću uručeni pehari za ubedljivo  osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu u disciplini Autoslalom, kao i prvo mesto u grupi II, a Pejić je i drugi u Generalnom plasmanu u kategoriji suvozača u disciplini reli.

Ne treba zaboraviti ni Željka Starčevića, takođe uspešnog predstavnika Užičana u autoslalomu koji je sezonu završio na prvom mestu u grupi I, sa takođe ubedljivim rezultatom u odnosu na konkurente.

Ceremoniju dodele priznanja organizovao je AMSS uz saradnu sa Sportskim i auto karting savezom Srbije i Moto savezom Srbije. Svečanosti je prisustvovao ministar odbrane, Aleksandar Vulin koji je uručio priznanja dobitnicima istih u auto sportu i ministar sporta, Vanja Udovičić koji je dodeli priznanja u oblasti moto sporta.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić/Naslovni foto: AMSS/ SAKSS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla

Ivan Vukomanović večeras na Pedagoškom fakultetu u Užicu

Oglasna Tabla

Prvi letovi sa Aerodroma „Morava“ od decembra, čeka se izbor avio-prevoznika

Oglasna Tabla

Olivera Jevtić se sprema za svoje šeste Olimpijske igre: Kad pogledam neke Amerikanke, još sam mlada

Oglasna Tabla

Zlatna Lidija Trmčić na turniru „Trofej Rakovice 2019“

Oglasna Tabla

Javna rasprava o programskim sadržajima Javne medijske ustanove RTS

Oglasna Tabla