OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Zlatna kaciga za Kotorčevića, pregršt pehara za Pejića

Zlatna kaciga, jedno od najviših autosportskih priznanja, dodeljena je užičkom reli vozaču, Luki Kotorčeviću na ceremoniji dodele auto i moto sportskih priznanja za postignute uspehe u 2018. godinu  održanoj u Belexpo centru 11. januara ove godine. Pored Zlatne kacige  koju je Luka dobio kao trostruki uzastopni šampion u reliju u svojoj klasi, uručen mu je i pehar za ovogodišnje osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu , kao i prvo mesto  klasi II. Ovim se Kotorčević svrstao u tradicionalni niz osvajača Zlatne kacige  u autosportu iz Užica, s tim da je on i najmlađi.

    

Podsećanja radi, ovo je druga Zlatna kaciga u dve godine koja je stigla u grad na Đetinji budući da je ovo priznanje prošle godine dobio Slobodan Jakovljević u disciplini Autoslalom.

Kada su Užičani u pitanju, Kotorčević nije bio usamljen sa rukama punih priznanja na ovoj ceremoniji,  jer su Dejanu Pejiću uručeni pehari za ubedljivo  osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu u disciplini Autoslalom, kao i prvo mesto u grupi II, a Pejić je i drugi u Generalnom plasmanu u kategoriji suvozača u disciplini reli.

Ne treba zaboraviti ni Željka Starčevića, takođe uspešnog predstavnika Užičana u autoslalomu koji je sezonu završio na prvom mestu u grupi I, sa takođe ubedljivim rezultatom u odnosu na konkurente.

Ceremoniju dodele priznanja organizovao je AMSS uz saradnu sa Sportskim i auto karting savezom Srbije i Moto savezom Srbije. Svečanosti je prisustvovao ministar odbrane, Aleksandar Vulin koji je uručio priznanja dobitnicima istih u auto sportu i ministar sporta, Vanja Udovičić koji je dodeli priznanja u oblasti moto sporta.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić/Naslovni foto: AMSS/ SAKSS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički štab za vanredne situacije zatražio od države da otvori poljsku bolnicu za lečenje kovid bolesnika

Oglasna Tabla

Zašto su čisti krvni sudovi najvažnija stvar tokom korona virusa: Lek koji morate da pijete ovih dana!

Oglasna Tabla

Troje demonstranata privedeno u užičku policiju nakon protesta

Oglasna Tabla

Vreme danas: Sunčano i veoma toplo, do 34 stepena

Oglasna Tabla

100 novih zaraženih u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Crni dan za Srbiju: Preminulo 18 osoba

Oglasna Tabla

KOVID računi se gase 15. avgusta

Oglasna Tabla

IN MEMORIAM: Preminuo Rade Jovanović, direktor JKP „Vodovod Zlatibor“

Oglasna Tabla

Nove mere: Evo šta vas čeka na poslu od sutra

Oglasna Tabla