OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatiborskim doručkom u Beogradu najavljena letnja sezona

Na gastronomskom spektaklu uz tradicionalne specijalitete ovog kraja Turistička organizacija Zlatibor najavila je nastupajuću letnju sezonu.

U sredu, 16. maja 2018. godine TO Zlatibor je u beogradskom restoranu „Manufaktura“, uz pripremu i posluženje zlatiborskog doručka, održala interesantnu i ukusnu prezentaciju sa ciljem da uz čuvene delicije svoga kraja najavi prolećnoletnju sezonu na ovoj najposećenijoj planini u Srbiji.

Pored brojnih predstavnika medija na prezentaciji su bili prisutni i pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo, direktorka TO Srbije Marija Labović i direktor YUTA-e Aleksandar Seničić.

Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru „zlatiborskog doručka“dočekani su rečima dobrodošlice Dejana Veselinova ispred VTC tima koji je učestvovao u organizaciji i Zlatiborskim okrepljenjem u vidu rakije i prirodnih sokova. Okupljeni su imali priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja, da čuju savete od kuvara i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste pitakačamaksirkajmaksuhomesnate proizvode, kao i da uživaju u degustaciji rakije šljivovice, a članovi Udruženja somelijera pripremali su neobične koktele koristeći kao glavne sastojke upravo specijalitete zlatiborskog kraja.

Da Zlatibor nije samo odlična gastronomska destinacija pokazuje i bogata ponuda letnjih sadržaja koje je predstavnicima medija, turističkih agencija, resornog ministarstva, predstavio direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović koji je naglasio da je sve spremno za predstojeću sezonu.

– Sve goste Zlatibora očekuju brojni i zanimljivi sadržaji. Svi lokaliteti su spremni za posetioce, a u vrelim letnjim danima biće dostupna i dva otvorena bazena i osam kupališta u okruženju. Ove godine akcenat je stavljen na obeležavanje važnog jubileja, 125 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, pa će jubilej biti obeležen mnogobrojnim dešavanjima, a centralni događaj biće Svečana akademija.

Sve goste očekuje izuzetno bogato kulturno leto sa mnoštvom manifestacija, tradicionalnim poput Sajma domaće Rakije „Rakijada“ u Šljivovici (15. jul), „Sabor trubača zapadne Srbije i smotra narodnog stvaralaštva“ (27-29 jula), kao i Muzički festival „Hills Up“ od 10. do 12 avgusta koji će okupiti najpoznatije rok grupe iz zemlje i okruženja. Takođe će svakodnevno na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu biti organizovani koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, predstave za decu, izložbe…

Prisutnima se obratio novinar Igor Miklja koji je najavio najveći fudbalski turnir omladinaca „Kup prijateljstva“ koji će okupiti 16 ekupa iz zemlje i regiona, a održaće se od 4. do 10. juna. Novinar i travar Momčilo Antonijević rekao je da je upravo Zlatibor zaslužan za njegovu ljubav prema biljkama, a glumac Bane Trifunović koji se deklariše kao Zlatiborac poručio je svima da što više vremena provode na svežem vazduhu!

Gosti su imali priliku da kroz VR tehnologiju dožive deo zlatiborske atmosfere i turističkih ambijentalnih celina.

Ova prava gozba i mali praznik usred radnog dana završila se u dobrom i veselom raspoloženju uz obećanje da će postati tradicija.

Izvor: zlatibor.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020.

Oglasna Tabla

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla

Letnja sezona na Torniku od 15. juna

Oglasna Tabla

Mladi vezni igrač Slobode Veljko Tomić potpisao dvogodišnji ugovor

Oglasna Tabla