OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatiborski hoteli počeli sa radom (VIDEO)

Na nivou Srbije popunjenost kapaciteta hotela koji su počeli sa radom je 4,5%. Imajući to u vidu, zlatiborski hotelijeri su više nego zadovoljni interesovanjem gostiju za dolazak na ovu planinu, kako onih koji odmor na Zlatiboru smatraju već tradicijom, tako i novih; kako turista iz Srbije,tako i iz inostranstva . Uz poštovanje svih mera zaštite, od pre sedam dana hoteli su zvanično otvorili svoja vrata gostima više nego željnim da potraže mir i odmor od stresnih meseci vanrednog stanja.

Hotel „Zlatibor Mona“ je počeo sa radom 21. maja i već dostigao popunjenost svojih kapaciteta između 50 i 60%. Primamljivi popusti doveli su, pre svega, stare goste, ali i privukli nove.

I u vreme vanrednog stanja gosti su se interesovali kada će hoteli početi sa radom. Pozivi su se posebno intezivirali u vreme vaskršenjih i prvomajskih praznika, što je turističkim radnicima dalo potrebnu podršku i elan da lakše nastave sa pripremama za letnju seznu, uz dobre ponude i popuste.

U „Palisad“ će uskoro stići na pripreme i prve fudbalske ekipe iz BiH i Republike Srpske. Srpska košarkaška ženska A selekcija u junu će, već tradicionalno, boraviti u hotelu „Olimp“, a za njom će stići i drugi sportski timovi.

Jesen je vreme seminara, pa i taj period neće biti krizan što se tiče turizma na Zlatiboru, ukoliko sve bude u redu što se tiče situacije sa korona virusom. Međutim, ono što ostaje nenadoknadivo jesu finansijski gubici nastali u prethodna dva meseca. Hotelijeri u Srbiji procenjuju da će samo oni izgubiti 230 miliona evra zbog otkazanih rezervacija. Koliko će država,pre svega , a potom i lokalne samouprave uspeti da im izađu u susret, ostaje da se vidi. Do tada, potencijali Zlatibora kao planine otvorene za sve vrste turizma, stoje gostima na raspolaganju.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za sredu – 8. jul

Oglasna Tabla

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla

Slavna srpska virusološkinja dr Ana Gligić ima optimističnu prognozu: Sledi naglo opadanje koronavirusa!

Oglasna Tabla

Na području Zlatiborskog okruga potvrđena 94 nova slučaja „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Goran Stevanović: „Ovo su tri simptoma zbog kojih morate odmah da se javite u KOVID AMBULANTU, počne lako, ali se onda pogorša“

Oglasna Tabla

„Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu virusa“

Oglasna Tabla