ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Zlatiborski hoteli počeli sa radom (VIDEO)

Na nivou Srbije popunjenost kapaciteta hotela koji su počeli sa radom je 4,5%. Imajući to u vidu, zlatiborski hotelijeri su više nego zadovoljni interesovanjem gostiju za dolazak na ovu planinu, kako onih koji odmor na Zlatiboru smatraju već tradicijom, tako i novih; kako turista iz Srbije,tako i iz inostranstva . Uz poštovanje svih mera zaštite, od pre sedam dana hoteli su zvanično otvorili svoja vrata gostima više nego željnim da potraže mir i odmor od stresnih meseci vanrednog stanja.

Hotel „Zlatibor Mona“ je počeo sa radom 21. maja i već dostigao popunjenost svojih kapaciteta između 50 i 60%. Primamljivi popusti doveli su, pre svega, stare goste, ali i privukli nove.

I u vreme vanrednog stanja gosti su se interesovali kada će hoteli početi sa radom. Pozivi su se posebno intezivirali u vreme vaskršenjih i prvomajskih praznika, što je turističkim radnicima dalo potrebnu podršku i elan da lakše nastave sa pripremama za letnju seznu, uz dobre ponude i popuste.

U „Palisad“ će uskoro stići na pripreme i prve fudbalske ekipe iz BiH i Republike Srpske. Srpska košarkaška ženska A selekcija u junu će, već tradicionalno, boraviti u hotelu „Olimp“, a za njom će stići i drugi sportski timovi.

Jesen je vreme seminara, pa i taj period neće biti krizan što se tiče turizma na Zlatiboru, ukoliko sve bude u redu što se tiče situacije sa korona virusom. Međutim, ono što ostaje nenadoknadivo jesu finansijski gubici nastali u prethodna dva meseca. Hotelijeri u Srbiji procenjuju da će samo oni izgubiti 230 miliona evra zbog otkazanih rezervacija. Koliko će država,pre svega , a potom i lokalne samouprave uspeti da im izađu u susret, ostaje da se vidi. Do tada, potencijali Zlatibora kao planine otvorene za sve vrste turizma, stoje gostima na raspolaganju.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Граовци Романију и Далмацију заменили српском варошицом у којој остварују животне снове (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржана 44.седница СО Чајетина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив младима да се пријаве на конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Насред пута засађен бели бор, возачи пролазе у чуду: Хит слика из села Заовине на Тари, домишљати мештани поставили необичну „декорацију“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 70 одсто грађана не испуњава критеријуме за пристојан живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Зелено-левог фронта: Ера корупције у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због бахатих појединаца све више дивљих депонија у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

ОГЛАСНА ТАБЛА