ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Златиборски еко аграр“ на располагању пољопривредницима у процесу добијања субвенција (видео)

„Златиборски еко аграр“ пружа сву потребну помоћ пољопривредницима око добијања подстицаја који им припадају и практично су адреса за све оне који се на сналазе самостално на порталу е аграра. Врло је важно да пољопривредници прате е сандуче и када им стигне решење о одобрењу субвенције по хектару обрадиве површине, да га прихвате.

Регистрација пољопривредника на платформу е-Аграр, односно електронски регистар пољопривредних газдинстава, почела је почетком протекле године. Министарство пољопривреде увело је овај електронски систем са циљем што лакшег добијања субвенција. Међутим, велики број произвођача није обучен и евидентно је да има потешкоћа.

„Пре свега бих рекао да је идеја у начелу јако добра и то је тренд који је заступљен у целој Европи и требало је да се деси и код нас. Моје лично и професионално мишљење јесте, да је мало брже имплементирано него што смо ми као систем, били способни да тако нешто подржимо. И у складу са тим, потешкоће које се дешавају ових дана и током претходне године су заправо последица тога. Генерално, идеја је јако добра а потешкоће су можда и веће него што је планирано“, рекао је Марко Марић, директор „Златиборског еко аграра“.

Систем који пољопривредницима треба да омогући практично све на једном месту није баш једноставан за коришћење нашим старијим суграђанима. За све оне који се на сналазе самостално и нису навикли на овакав облик рада, на располагању је помоћ предузећа „Златиборски еко аграр“ и стручних лица која су ту запослена. 

„Разлог и овог обраћања је тај, што смо добили информацију од управе за аграрна плаћања и Министарства пољопривреде, да на територији општине Чајетина укупно има 882 поднета захтева од којих је доста пасивних. Да не би дошло до тога, људи који су аплицирали морају да прате свој статус, да отварају е сандуче и да прихватају решења. Већини ова терминологија није разумљива и због тога ја, испред Еко аграра и локалне самоуправе, апелујем на све људе који имају газдинства на територији општине Чајетина, да буду слободни и да дођу у Еко аграр, да се информишу, а ми да урадимо све што је потребно како би остварили право на подстицаје који им припадају“.

Стручна служба „Златиборског еко аграра“ ради сваког радног дана од 7-15 часова и на услузи је за све потребне информације. Иначе, ова служба је награђена од стране надлежних институција као локална самоуправа која је у претходној години имплементацију е аграра урадила на најбољи могући начин.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас славимо летњег Светог Николу – Пренос моштију Светог оца Николаја

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање