ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Златиборски деликатеси на Фестивалу српске трпезе

Током викенда 10. и 11. септембра одржан је трећи по реду Фестивал српске трпезе у организацији удружења „Чувари огњишта“ у Београду на платоу ТЦ БИГ Раковица. На овој јединственој манифестацији која обједињује нашу кулинарску традицију, изворну музику и културно наслеђе учествовала је и Туристичка организација Златибор.

На штанду Туристичке организације Златибор посетиоци су могли да пробају сувомеснате као и традиционалне производе од млека, сир и кајмак. Сиреви различитих укуса млекаре „Наша Златка“ посебно су привукли пажњу многобројних посетилаца, а из млекаре су најавили да ће ускоро правитити производе од органског млека.

Како је Златибор познат као планина погодна за развој здравственог туризма, на трпези су се нашли и здрави и укусни, слани и слатки специјалитети које су припремили врсни кувари из Специјалне болнице „Чигота“.

Поред дегустације, посетиоци штанда једног од најпосећенијих центара планинског туризма у нашој земљи могли су да се упознају са туристичког понудом, као и са новитетима који их очекују у наредном периоду. На Златибору почиње да се гради савремени спортски комплекс, са двадесет терена, а ускоре се отвара нови хотел са пет звездица, који припада хотелској групацији Karisma Hotels & Resorts, и то ће бити први њихов хотел отворен у Србији.

Гастрономску понуду готово увек прати музички програм, па су се на централној бини публици представили Удружење за неговање народне традиције “Златибор” и трубачки оркестар Дејана Јевђића, који су свој наступ започели песмом “Златиборе, мој зелени боре”. Посетиоци Фестивала српске кухиње су имали прилику да се упознају са радом овог удружења, чији чланови теже очувању културног наслеђа, народних обичаја, песама и игара.

На крају, трубачи освајачи прегршт награда су одсвирали ужичко коло на одушевлени свих присутних, од којих су се неки придружили члановима Удружења и заиграли коло на платоу испред Тржног центра.

Ова јединствена манифестација под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација још једном је окупила велики број учесника и излагача који су се посетиоцим представили кроз различите активности у такмичарском, едукативном и културном програму.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА