ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Златиборска гондола прилагођена и особама са инвалидитетом


Са Златибора стижу добре вести за све оне који су тамо или планирају одмор на тој планини. Наиме, гондола на Златибору након више од месец дана паузе поново ради, а додатна добра вест је да су додате нове кабине и од сада је жичара са најдужом трасом у Европи прилагођена и особама са инвалидитетом.

Летња сезона на овој планинској лепотици почела је 01. јула, припремљени су бројни новитети у којима могу уживати сви који желе да уживају у свим природним лепотама које Златибор нуди.

Једна од најдужих жичара на свету на најмодернијој ваздушној траси дугој девет километара, многобројним туристима који посећују Златибор, како кажу пружа незабораван поглед на живописне пејзаже што сматрају непроцењивим.

„Били смо до врха Торника, крајолик је прелеп, вреди ово доживети, посебно овај панорамски поглед на језеро оставља без даха”, кажу туристи како из наших крајева, тако и из региона.

Путовањем које траје око сат времена од центра Златибора, па до врха Торника, заокружује се читаво природно богатство залатиборског краја.

„Све оно што смо припремили за летњу сезону анимираће све госте Златибора и да се провозају овом жичаром. Ту су првенствено од садржаја забаве за децу, активни одмор, неке додатне активације на терену, едукативне радионице, па чак биће ту вечерњих и ноћних вожњи гондолом које ћемо уприличити за наше госте”, појаснила је Бојана Божанић, генерални директор ЈП „Голд Гондола”, Златибор.

Имајући у виду чињеницу да су укинуте епидемиолошке мере, у једну кабину може се сместити максимум, односно, десет путника, колико је предвиђено, те да је од сада овај вид уживања у вожњи најдужом жичаром прилагођен за све категорије људи.

„Од сада и особе са инвалидитетом имају могућност да се возе гондолом, управо, ових дана су се возили неки од наших пријатеља и путника. Осим што те особе могу безбедно да се возе, такође, могу да изађу на врх Торника, да се прошетају и да уживају у свим оним активностима и садржајима који су доступни и које планирамо да им омогућимо. Наравно, да радимо и да ће све бит прилагођено и у духу тога да и особе са инвалидитетом могу да уживају”, рекла је Бојана Божанић, генерални директор ЈП „Голд Гондола”, Златибор у јутарњем програму телевизије Прва.

Извор ГЗС
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила