ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Златиборци спремно дочекују новогодишњу ноћ

Златибор – Ситно се одбројава до новогодишњих празника, а интересовање за популарну српску планину је огромно.

Судећи по тренутним информацијама, Златибор ће бити пун као шибица током зимске сезоне. Осим гостију из Србије, очекује се велики број посетилаца из региона, али и иностранства.

„Као туристичка дестинација спремни смо за новогодишњу ноћ, школске распусте. Златибор располаже са преко 40.000 лежајева у понуди и заиста што се тиче садржаја гости не морају да брину. Златибор ће обезбедити да буду доступне све атракције које има, али оно на шта не можемо да утичемо јесте да ли ће бити довољно снега да сви посетиоци моћи да уживају у спортских активностима, али обећавамо један добар провод овде код нас”, изјавио је за РИНУ, Владимир Живановић директор Туристичке организације Златибора.

Богат културно забавни програм на Краљевом тргу, биће уприличена два концерта за све посетиоце који буду боравили током празника на овој планини. Иако се неретко могу чути коментари да је Златибор прескуп, Живановић истиче да је ова планина доступна за сваки џеп.

„Цене су различите, у зависности од места где се сам објекат налази, као и од садржаја који објекат нуди. Када говоримо о новогодишњим аранжманима они су тродневни и четвородневни и та цена се креће од 250 евра за те ниже категорије смештаја где су урачунати полупансион на бази шведског стола и свечане вечере, па све до неких 750 евра у које спадају објекти високе категорије. То су хотели који имају дечије играонице, велнес и спа центре, доручак и свечана вечера које су укључене у цену”, каже Живановић.

Ипак у ТО Златибор нису негирали да је дошло до благих поскупљења ове године како у свему, па тако и у тзристичком сектору.

„Квалитет и услуга смешаја диктирају цену, ове године је блага корекција цена услед пре свега због поскупљена енергената на тржишту, тако да сви угоститељи су минимално подигли цену али верујте садржај и простор али и могућности које објкети нуде оправдавају сваку цену са којом су хотелијери изашли на тржиште”, закључио је он.

 

 

Извор: РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)