ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Златибор веома посећен за Сретење

Овогодишњи Дан државности Републике Србије који се обележава на хришћански празник Сретење, традиционално је окупио велики број гостију на Златибору како из наше земље тако и иностранства. Хиљаде посетилаца одлучило је да своје нерадне дане искористи управо на овој планинској лепотици, а рачунајући и велики број гостију из околних места који су овде провели празник, на Златибору је дневно боравило преко 45 000 људи. Као и увек могли су да уживају у разноврсним садржајима: скијању, јахању, вожњи моторним санкама, вожњи најдужом панорамском гондолом на свету али  и богатом ноћном животу као и културним садржајима.

Током дана сунчано време омогућило је да се уз кафу и чај у кафићима ужива и на отвореном, на правом планинском ваздуху, а велики број гостију искористио је прилику да се услика за друштвене мреже поред највеће атракције – златиборског језера у свом зимском амбијенту. На падини поред  језера деца су направила  право санкалиште у самом центру планине на њихову посебну радост. Сви оближњи, добро познати локалитети били су доступни, па су велики број посета забележили Стопића пећина, Музеј Старо село Сирогојно, водопад у Гостиљу, Ел Пасо сити, Зип лајн у Љубишу..

Одлични временски услови пријали су и скијашима. За почетнике на располагању су била два скијалишта недалеко од туристичког центра, у насељу Обудовица и у Авантура парку. Најмлађи скијаши искористили су прилику да се први пут сусретну са овим спортом или да усаврше своју вештину започету раније. У Авантура парку  доступна је била  и посебна атракција- ноћна вожња под рефлекторима, док су на Обудовици расположиви и додатни садржаји као што су санкање, спуст на гумама и вожња моторних санки. За искусније скијаше отворен је ски центар Торник на коме су  доступне све ски стазе осим црне- Змајевца и који је забележио велики број продатих ски-пасова.

 

Голд гондола је за празничне дане припремила посебна изненађења, а  од 15. фебруара превози путнике сат времена дуже како би сви гости имали прилику да уживају у овој магичној вожњи. Поред посебне понуде којом су обележили Дан заљубљених у оквиру које су се заинтересовани могли возити романтичном кабином, ових дана веома је популарна била Гондолина најновија услуга – “бранч у ваздуху”. Традиционални златиборски оброк у коме се налазе сувомеснати производи, домаћа пита, домаћи сокови, ракија, вода, кафа и колач веома брзо је постао популаран међу љубитељима златиборских специјалитета. Тјубинг на међустаници је омиљена забава за најмлађе, а у близини је и шанк са топлим напицима који су идеална прилика да се поред Рибничког језера направи пауза од вожње и ужива бајковитом планинском амбијенту под снегом. Такође, кабине имају посебне преграде у које се могу одложити скије и бордови, па је скијашима олакшан приступ ски центру Торник.

Увече су угоститељи припремили веома богат програм па је на Златибору гостовао велики број домаћих естрадних звезда, а љубитељи ноћног живота могли су да уживају у наступима Пеђе Јовановића, Александре Пријовић, Шака Полументе и многих других. Дан државности обележен је и у Културном центру Златибор где је наступило гусларско друштво „Михаило Миловановић“ а тема вечери била је Ослобођење Србије и песме из 1804-1918 године.

Садржајан и испуњен празнични период на „златној планини“ очекује се и наредних дана све до викенда до када су скоро сви смештајни капацитети попуњени.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА