11.7 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR U SUSRET ZIMSKOJ SEZONI I NOVIM REKORDIMA

Već je izvesno da će Zlatibor, šampion domaćeg planinskog turizma, ove godine nadmašiti prošlogodišnji rekord kada je zabeležio posetu od 250.000 gostiju i 1,3 miliona noćenja. Tokom upravo završene letnje sezone planina je bila krcata, a sada, dok se domaćini pripremaju za zimsku, tamo boravi oko 10.000 turista.

U pozdrav jeseni, sa Zlatibora se oglašavaju gorostasi iz Dino parka, i uvek je njihova jeka za mališane zov kome ne mogu odoleti. Početkom naredne godine, biće završena biblioteka i smeštajni deo, a u julu bioskop i pozorište u Omladinskom kulturnom centru.

Uglavnom, u međusezoni se još više radi, kako bi se ponuda obogotila i obezbedio nov smeštaj, jer ni svih 300.000 postelja u hotelima i privatnom smeštaju, ovde, kao da nije dovoljno. A između sunčanja i skijanja zlatiborska razglednica tek malo posivi, jer svaki dan na ovoj planini, može biti blagotvoran. O dosadi, nema ni reči.

Gosti ističu da uživaju, a domaćini da se pripremaju i pokušavaju da osmisle programe za narednu sezonu.

„Postojeći sadržaji, poput već atraktivnog i dobro posećenog Avantura parka i Dino parka, prilagođavaju svoje kapacitete zimskoj turističkoj sezoni. Planiraju se otvaranja novih klizališta, škola skijanja, uređuju se njihovi tereni i mi pored toga, uređujemo i našu, opštinsku infrastrukturu“, ističe direktor TO Zlatibor Vladimir Živadinović.

Zlatibor neguje mnogobrojne vidove aktivnog turizma – od biciklizma, karavanskih puteva, do kampinga. Posete Stopića pećini i Gostilju, manastirima, Ribnici, domaćinima koji goste dočekuju tradicionalnim specijalitetima, čitav kraj uvode u primamljivu turističku priču. Zato ovogodišnji bilans od oko osam odsto uvećanog broja turista u odnosu na prošlu, rekordnu godinu, mnoge i ne čudi.

Izvor:rts.rs/Pripremila Jelena Božović

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla