ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Златибор – туристички бисер западне Србије

Чајетина – Сасвим оправдано због богатих садржаја и нестварно лепе природе планина Златибор према статистици за прошлу годину нашла се у топ пет најпосећенијих дестинација у нашој земљи, а већ годинама уназад ова планинска лепотица обара све рекорде посећености било да је у питању летња или зимска сезона.

„То је нешто друго од наше равнице, ја сам овде два пута годишње по седам дана довољно, значи да сам задовољна, лепо је да дођемо са децом, сином, снајом, унуцима, проведемо се лепо”, каже жена из Срема која годинама долази на Златибор.

„Свиђа нам се што је планина, што није град као у Београду, можемо да идемо да шетамо без буке ”, рекла је девојка из Београда.

Година у којој се обележава 130 година организованог развоја туризма, по судећи биће успешнија и од сезона 2019. године која се сматра најбољом.

„Према некој структури гостију, највећи број су гости из Србије, око 70 одсто укупних, али у тој структури од 30 одсто страних туриста су гости из Кине, Израела, Западне Европе који су ове године бирали Златибор за своју дестинацију, такодје ту су гости из Немачке, Холадније. Тај тренд из 2019. године се вратио код нас и у наредном периоду са изградњом неких нових садржаја, атракција, неких нових локалитета ми ћемо дати разлог више пре свега страним туристима да бирају Златибор као место за одмор и уживање“, рекао је Владимир Живановић директор Туристичке организације Златибор.

Иако једни бирају шетњу поред језера, а други уживање по брдима Златибора, сигурно је да ова планина у својој богатој понуди има много тога занимљивог за све посетиоце.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА