9.1 C
Uzice
септембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR SKORO RASPRODAT ZA NOVU GODINU

Domaći turistički centri očekuju da će ova sezona biti još bolja nego lanjska. Još malo mesta na Kopaoniku i Zlatiboru. „Planulo“ i inostranstvo. 

NOVOGODIŠNjI aranžmani u Srbiji, koji su bar duplo skuplji u odnosu na period pre i posle praznika, gotovo da su rasprodati. Do mesta je teško doći čak i u najskupljim hotelima, a privatne apartmane i sobe rezervisali su stari gosti, još pre nekoliko meseci. 

– Prema svim najavama hotelijera, trebalo bi da bude dobra zimska sezona – objašnjava Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. – Generalno imamo rast broja domaćih i stranih gostiju i nadamo se da će ih biti još više. Očekujemo da ćemo od turizma inkasirati milijardu evra.

Dobar deo aranžmana u Srbiji rasprodat je i za vreme zimskih školskih raspusta. Otkad je podeljen u dva dela, sezona je produžena, ali su cene, u to vreme, sa minimalnim popustima. Veliko interesovanje, ove godine, vlada i za odlazak u inostranstvo.

– Najtraženiji su gradovi, i to Rim, Pariz, Prag, Barselona i Beč – objašnjava Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija i direktor „Belvi trevela“. – Uplaćuju se aranžmani i za daleke destinacije, jer je sad pravo vreme za to. Procene su da je prodaja za 20 odsto bolja nego prošle godine. I aražmani po Srbiji su se vrlo brzo prodali. Gotovo da nema slobodnog pansiona za vreme novogodišnjih praznika, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Novogodišnji odmor u Beču, tri noćenja, sa doručkom, košta 189 evra. Za trodnevno putovanje u Budimpeštu, u hotelu sa tri zvezdice, treba izdvojiti 109 evra. Milano, četiri noćenja, sa doručkom, košta 245 evra. U sve cene uključen je i autobuski prevoz. Doček Nove godine u Toskani, tri noćenja sa doručkom, staje 149 evra. Doček u Veneciji košta 139 evra i uključuje put, smeštaj i doručak.

Doček Nove godine sprema se i u primorskim i planinskim mestima u Crnoj Gori, rekli su u Nacionalnoj turističkoj organizaciji ove zemlje. Cene smeštaja u nižim kategorija u hotelima se kreću od 16 do 25 evra, dok za privatni smeštaj treba izdvojiti od pet do 30 evra na dan.

Izvor: novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rok za prijavljivanje vršnjačkog nasilja 24 sata

Oglasna Tabla