ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Zlatibor postaje centar sportskog turizma, izgradnja velikog kompleksa sa 15 terena kreće sledeće godine

Čajetina – Poslednjih godina Zlatibor je postao jedna od centralnih destinacija masovnog turizma. Na osnovu tog razvoja u poslednje vreme pokrenuti su brojni projekti sa ciljem da se razviju i drugi vidovi turističke ponude za koje postoje veliki potencijali.

Jedna od novina na Zlatiboru je izgradnja velikog sportskog centra sa 15 terena koji će služiti za pripremu domaćih i inostranih fudbalskih ekipa. Kako navodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, gradnja ovog centra mogla bi da otpočne već sledeće godine.

„Sportski centar Zlatibor gradićemo na parcelama od hotela Tornik ka podnožju i za to postoji idejno rešenje. U toku je priprema projektne dokumentacije, vrlo brzo ćemo raspisati tendere za izvođenje radova, da bi naredne godine počela gradnja”, izjavio je Stamatović u razgovoru za novine Turističke organizacije Zlatibor gde je dodao da u finansiranju ovog projekta učestvuju zajedno lokalna samouprava i Vlada Republike Srbije.

Očekuje se da ovaj centar vrlo brzo bude stavljen u funkciju jer se na njemu neće graditi složeniji objekti.

„To neće biti zahtevni i višespratni objekti, pa ćemo moći ceo kompleks brzo da stavimo u funkciju. U novi moderan sportski kompleks prebacićemo neke sadržaje iz dvorane ’Švajcarija’ gde je planirana izgradnja zatvorenog multifunkcionalnog terena za oko 3.000 gledalaca, koji će biti jedinstven u ovom delu Evrope. Taj prostor mogao bi da se koristi za koncerte i druge manifestacije, ali i za utakmice do ranga evropskog prvenstva – zaključuje Stamatović uz zapažanje da će sa realizaciju planova biti potrebno obezbediti još pet miliona evra pored već rezervisanih osam miliona evra koje daje Vlada.

Izgradnja sportskih terena u ovom trenutku predstavlja preku potrebu jer se na Zlatiboru priprema već više od 100 ekipa iz različitih sportova, pa postojeći kapaciteti nisu dovoljno da udovolje sve većoj potražnji.

„U završnoj fazi smo izrade projekta ogromnog sportskog kompleksa koji će imati 15 fudbalskih terena, jer je Zlatibor izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa. U ovom momentu ovde boravi više od 20 sportskih ekipa, a preko 100 (fudbalskih, košarkaških, rukometnih i drugih) u toku čitave godine. I to ne samo iz Srbije nego i iz Evrope i sveta. Sasvim sigurno bi ih bilo još toliko da imamo dovoljno stadiona. Mi trenutno imamo osam fudbalskih terena, ali to je nedovoljno za interesovanje koje postoji. Tako da je u našem planu da se u naredne dve-tri godine izgradi ovaj sportski kompleks i na taj način Zlatibor postane lider u sportskom turizmu, vodeće mesto za pripreme sportista gde će dolaziti ekipe iz čitavog sveta”, izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina za novine Turističke organizacije Zlatibor.

Foto: fejsbuk

Ekapija / GZS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери