10.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR – OMILJENA DESTINACIJA

I ovog, 4-tog januarskog dana na Zlatiboru boravi preko 20 hiljada ljudi. Rekordna posećenost bila je u noći izneđu 31. decembra i 1. januara kada je Novu godinu na našoj planini dočekalo više od 25 hiljada ljudi.

Ponovo je Zlatibor potvrdio da je najpopularnija turistička destinacija u Srbiji. Uz Harisa Džinovića i trubački orkestar Marka Gligorijevića, bez obzira što se temperatura spustila na -12 stepeni, Kraljev trg je bio prepun.

„Nisu to samo bili gosti iz zemlje, već ih je bilo iz inostranstva. Ono što mi znamo, samo je jedna agencija iz Makedonije dovela čak tri autobusa na Zlatibor za Novogodišnju noć“, kaže Jelica Tošić iz TO Zlatibor.

„Mi smo priredili još dva koncerta. 1. januara je na bini bila „Riblja čorba“ koja je proslavila 40 godina svog postojanja, a 2. januara je goste zabavljao Željko Joksimović i oba dana je zaista bilo puno. Ne treba zaboraviti i da su hoteli, restorani i kafići imali organizovane dočeke, što je takođe privuklo veliki broj posetilaca i gostiju na ovu planinu.“

U ova tri dana gosti su, želeći da sebi priušte nešto lepo i neobično, posetili i atraktivna mesta naše opštine kao što su Stopića pećina, gostiljski vodopad, Muzej na otvorenom „Staro selo“ i Muzej pletilja u Sirogojnu, Boškovu vodu u Ljubišu, i svugde je zabeležen rekordan broj poseta. Sneg je doprineo da i ski centar Tornik, gde su sve staze otvorene, bude pun.

„Za one koji nisu želeli da skijaju, na raspolaganju su bili adrenalinski sadržaji poput boba na šinama, tjubing staze i drugo, ali svakako ne treba zaboraviti i Obudojevicu koja je radila sa više manjih ski-liftova, a tu su bile organizovane ski-škole gde su deca i početnici mogli da nauče prve korake u skijanju. Tu je postavljeno i klizalište, i drugi sadržaji“, kaže Tošićeva.

U Turističkoj organizaciji očekuju da će se dobar provod nastaviti i u Božićnim prazničnim danima,kao i za Srpsku novu godinu, kada goste očekuju nova iznenađenja.

Izvor: www.zlatiborpress.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla