26.9 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor nastavlja dobru saradnju sa Republikom Srpskom

Zlatibor  već godinama ima dobru saradnju sa Republikom Srpskom u svim oblastima, a naročito na polju turizma. Sve više turista sa one strane Drine dolazi na ovu planinu. Iz tog razloga, u četvrtak 20. septembra  je u Višegradu potpisan  protokol o saradnji  između Turističke organizacije Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

U novootvorenim prostorijama Turističke organizacije Višegrad Protokol su potpisali ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

Ovim protokolom potpisnici izražavaju saglasnost o potrebi  unapređenja međusobne saradnje u oblasti privrede, posebno turizma, ugostiteljstva, kulture, sporta  i razmene iskustva u oblasti razvoja turizma i izražavaju zajedničko uverenje  da je saradnja  i partnerstvo  u ovim oblastima u obostranom interesu  i da će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima. 
Zlatibor predstavlja turistički brend celog regiona, i to u svim oblastima koje ova planina nudi, rekao je Predrag Gluhaković, ministar turizma u Vladi Republike Srpske, i dodao da ova zemlja želi da sa Zlatiborom ima još kvalitetniju i čvršću saradnju. Gluhaković navodi da je ovo zasluga svih turističkih radnika i da im je želja da se sva pozitivna iskustva sa Zlatibora prenesu u Republiku Srpsku, a i obratno. Ministar je naglasio da ga raduje što će gosti iz Republike Srpske moći da borave po povoljnijim uslovima na Zlatiboru.

Arsen Đurić je rekao da je cilj potpisivanja protokola upravo stvaranje regionalnog turističkog proizvoda, zajednički nastupi na inostranim sajmovima i promocija na dalekim turističkim tržištima. Istakao je da Turistička organizacija Zlatibor već tradicionalno ima odličnu saradnju sa Ministarstvom turizma Vlade Republike Srpske, kao i sa svim turističkim organizacijama. Kao primer je naveo dobru saradnju između Višegrada i Zlatibora, koji se ogleda u tome da se za goste sa Zlatibora svakodnevno organizuju izleti do Andrićgrada i starog mosta Mehmed – paše Sokolovića.

Takođe će se zajedničkim planskim aktivnostima obezbediti  marketniški nastup, medijsko predstavljanje i propagiranje turističke destinacije  Zlatibor  na teritoriji Republike Srpske,  kao i privrednih  i turističkih vrednosti  Republike Srpske na području Zlatibora i opštine Čajetine.

Izvor: zlatibor.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla