Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor na međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Čajetina – Turistička organizacija Zlatibor je predstavljala turističku ponudu najposećenije srpske planine na HOLIDAY & SPA EXPO, međunarodnom sajmu turizma u Sofiji, navodi se na sajtu opštine Čajetina. Ovo značajno turističko okupljanje idealno je mesto za poslovne susrete turističkih poslenika iz celog sveta, ali i prilika da se turistički potencijali predstave turistima i široj javnosti Bugarske.

Na sajmu se predstavljala aktuelna turistička ponuda prve srpske vazdušne banje, sa akcentom na aktivni odmor, zdravstveni turizam, porodične sadržaje, ture i poznate atrakcije koje se nalaze u okolini Zlatibora. Kako je prvi dan sajma bio predviđen samo za poslovne posetioce, predstavnici TO Zlatibor održali su nekoliko važnih sastanaka sa agencijama i turoperatorima iz različitih delova Bugarske. Interesovanje bugarske turističke privrede za Zlatibor je veoma veliko, što dokazuje podatak da je broj turista iz ove susedske zemlje sve veći iz godine u godinu. Predstavnici velikih agencija i turoperatora sa kojima su održani sastanci upoznali su se sa ponudom zlatiborskih hotela, bogatim sadržajem, aktivnostima i jednodnevnim turama koje su gostima na raspolaganju tokom cele godine , ali i sa blagodetima zlatiborskog podnevlja, poput zdravog vazduha i domaće hrane.

Pored turističke privrede i poslovnih saradnika, štand Zlatibora posetio je veliki broj novinara i blogera koji se bave temama iz sveta turizma. Prema njihovim rečima, Zlatibor im je posebno interesantan jer su turisti iz Bugarske posebno zainteresovani za ovu srpsku destinaciju.

Prvog dana sajma štand Srbije i Zlatibora posetio je ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, gospodin Željko Jović, koji je iskazao zadovoljstvo što je tako veliki broj destinacija iz Srbije prepoznao važnost ovog sajma i krenuo u saradnju sa kolegama iz bugarske turističke privrede. Sajam je bio otvoren do subote, 15. februara, a Zlatibor se, kao i prethodnih godina, predstavljao u okviru štanda nacionalne turističke organizacije.

Izvor:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivične prijave jer je u rijaliti programima i do 50 ljudi

Oglasna Tabla

Od ponedeljka Zelena pijaca u Užicu zatvorena

Oglasna Tabla

Ljajić: Stvaramo uslove da 2020. krenemo sa 5G internetom

Oglasna Tabla

Nova 82 slučaja koronavirusa u Srbiji, ukupno 741

Oglasna Tabla

SJAJNE VESTI IZ KINE: Proglašen kraj epidemije korona virusa!

Oglasna Tabla

Od danas prodavnice vikendom rade do 14.30

Oglasna Tabla

Novovaroški privrednici besplatno šiju maske

Oglasna Tabla

Novi slučaj obolelog od korona virusa u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

„Vi što ste danas išli da se šetate, imate li grama mozga“: Dr Danica Grujičić očitala bukvicu svima onima koji su iskoristili lep dan

Oglasna Tabla