ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Златибор на мапи туриста из Северне Америке

Представници фирме New Deal Europe која се бави позиционирањем земаља региона на туристичким тржиштима, гдин Robeet Dee и гдин Tine Murn, су у студијској посети Србији са циљем ближег упознавања са туристичком понудом. Том приликом ,6. јула посетили су и Златибор где су се уверили у престижно звање туристичког лидера међу планинама Србије.

Туристичка организација Златибор им је представила најпосећенији спелеолошки објекат, Стопића пећину, као и срце златиборске традиције Музеј “Старо село” Сирогојно. Упознали су симболе Златибора на обновљеном Краљевом тргу, и доживели дух традиције дегустирајући аутентичне златиборске специјалитете.

Туристичка организација Србије учествује у пројекту Essential Balkans који подржава Европска туристичка комисија (ЕТК). ЕТК је европска организација која окупља 33 националне туристичке организације и има за циљ превасходно промоцију Европе на ваневропским тржиштима. Из средстава које Европској туристичкој комисији одобрава Европска комисија кофинансирају се пројекти промоције који обухватају више земаља чланица. Пројект Essential Balkans обухвата Србију, Румунију и Црну Гору и подразумева промотивне активности на тржишту САД усмерене ка тамошњој туристичкој привреди – организаторима путовања и путничким агенцијама, са циљем да се ове три земље нађу у понудама туристичких програма. Реализација овог пројекта је, након тендера који је спровела Европска туристичка комисија, поверен фирми New Deal Europe.

Обилазак природних лепота, атракција и садржаја којима Златибор располаже, дегустација традиционалних гастрономских специјалитета и љубазност локалног становништва привукла је пажњу представници фирме New Deal Europe. Мноштво корисних информација, као и лична искуства ће поделити на својој туристичкој платформи чиме ће додатно појачати промоцију и пласман „златне планине“ на туристичком тржишту Северне Америке.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА