17.4 C
Uzice
октобар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor na mapi francuskih turoperatora

U petak, 20. aprila 2018. godine Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na konferenciji „Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu“. Konferencija je održana Beogradu, u hotelu „Art Beograd“ u organizaciji udruženja„Ja volim Francusku“, a uz podršku francuske ambasade u Srbiji, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije i lokalnih turističkih organizacija.

Nakon punih 27 godina turistička privreda Francuske vratila se u Srbiju. Iako im dugi niz godina srpsko tržište nije bilo predmet interesovanja, na konferenciji su pokazali da su upoznati sa pojedinim destinacijama, a o najposećenijoj srpskoj planini Zlatibor čuli su samo reči hvale.

Prezentacijom Zlatibora, gosti iz Francuske imali su priliku da se upoznaju sa ponudom aktivnog odmora, uslovima za sportski i zdravstveni turizam i zabavnim sadržajima koje Zlatibor nudi. Među turoperatorima iz Francuske bilo je predstavnika velikih organizatora kongresa, koji su bili posebno zainteresovani za „zlatnu planinu“ kao jedan od najvećih kongresnih centara Srbije.

Žan Kristof Buison, novinar francuskog magazina „Figaro“, na konferenciji je izneo utiske o našoj zemlji, a posebno mesto u svom izlaganju posvetio je Zlatiboru i okarakterisao ga kao svoju omiljenu destinaciju u Srbiji. Zlatibor su posetili i svoje oduševljenje planinom gostima iz Francuske preneli su i Aleksis Trud i Nikolas Lamberteri, novinari TV „France.

Na konferenciji su započeti pregovori o organizovanoj poseti turoperatora i medija iz Francuske Zlatiboru, za šta su gosti ove zapadnoevropske zemlje veoma zainteresovani, a neki od predstavnika turističke privrede Francuske, koji duže ostaju u Srbiji, najavili su svoju posetu Zlatiboru već u toku narednog meseca.

foto:zlatibor.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla