0.2 C
Uzice
децембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor na mapi francuskih turoperatora

U petak, 20. aprila 2018. godine Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na konferenciji „Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu“. Konferencija je održana Beogradu, u hotelu „Art Beograd“ u organizaciji udruženja„Ja volim Francusku“, a uz podršku francuske ambasade u Srbiji, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije i lokalnih turističkih organizacija.

Nakon punih 27 godina turistička privreda Francuske vratila se u Srbiju. Iako im dugi niz godina srpsko tržište nije bilo predmet interesovanja, na konferenciji su pokazali da su upoznati sa pojedinim destinacijama, a o najposećenijoj srpskoj planini Zlatibor čuli su samo reči hvale.

Prezentacijom Zlatibora, gosti iz Francuske imali su priliku da se upoznaju sa ponudom aktivnog odmora, uslovima za sportski i zdravstveni turizam i zabavnim sadržajima koje Zlatibor nudi. Među turoperatorima iz Francuske bilo je predstavnika velikih organizatora kongresa, koji su bili posebno zainteresovani za „zlatnu planinu“ kao jedan od najvećih kongresnih centara Srbije.

Žan Kristof Buison, novinar francuskog magazina „Figaro“, na konferenciji je izneo utiske o našoj zemlji, a posebno mesto u svom izlaganju posvetio je Zlatiboru i okarakterisao ga kao svoju omiljenu destinaciju u Srbiji. Zlatibor su posetili i svoje oduševljenje planinom gostima iz Francuske preneli su i Aleksis Trud i Nikolas Lamberteri, novinari TV „France.

Na konferenciji su započeti pregovori o organizovanoj poseti turoperatora i medija iz Francuske Zlatiboru, za šta su gosti ove zapadnoevropske zemlje veoma zainteresovani, a neki od predstavnika turističke privrede Francuske, koji duže ostaju u Srbiji, najavili su svoju posetu Zlatiboru već u toku narednog meseca.

foto:zlatibor.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Šest svetskih medalja iz fizike za srpske osnovce!

Oglasna Tabla

Užički genijalci idu u Šangaj!

Oglasna Tabla

Tribina: Značaj kulturno-istorijske baštine Užica

Oglasna Tabla

Vatru potpirivale sveće, vatrogasci se sat vremena borili sa vatrom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Iz drvene čuturice najbolji je cug: Radovanovići za bansekom čuvaju srpsku tradiciju

Oglasna Tabla

Od danas u Srbiji dostava penzija na kućne adrese

Oglasna Tabla

Eko škola u akciji pravljenja novogodišnjih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dečji mjuzikl – Rokenrol za decu u Užicu

Oglasna Tabla

Prodata sevojnička „Budućnost“

Oglasna Tabla