ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Златибор изузетно посећен током првомајских празника

https://www.aikbanka.rs/?fbclid=IwAR1s4tGDNhErGUTaD77DkQqKoEU6Hs1tdwStqjc3GOh-9CU4JFcctJZ5sdM

“Златна планина” са свим својим туристичким атракцијама, локалитетима и незаобилазним угоститељима дочекала је током ових првомајских празника многобројне туристе који су свој одмор одлучили да проведу овде на чистом ваздуху, у природи и уз низ разноврсних садржаја богате угоститељске и хотелијерске понуде.

Сви локалитети и забавно-тематски паркови на Златибору су спремно и одговорно дочекали туристе који су у колонама пристизали из земље и региона. Стопића пећина, водопад у Гостиљу, Музеј „Старо село“ у Сирогојну само за првомајски викенд  бележили су дневни промет са по приближно 1.700 продатих карата. Такође, сличан број посетилаца бележе и забавни паркови у самом центру Златибора: Авантура парк, Дино парк и недалеко од центра тематски парк “Ел Пасо цитy” на Водицама.

Најпознатија туристичка атракција Златибора „Голд гондола“ је за ускршње и првомајске празнике превезла 12.000 путника, док 1. маја услед појачане грмљавине није радила цео дан, али је за 2 сата  и 30 минута превезла 750 путника. На Краљевом тргу одржан је концерт фолклорног ансамбла „Студио Фолклор“ из Скопља, док је на спортским теренима одржан први међународни фудбалски турнир „Златибор куп“ који је окупио је 90 екипа из Србије, Црне Горе, Македоније, Аустрије и Босне и Херцеговине. Хотелијери су пренели да је велики број гостију искористио сајамске и попусте раних резеврација, чиме су попунили своје капацитете,велики број туриста бележи и домаћа радиност,а угоститељи су такође задовољни бројем туриста и потрошњом, будући да се само у једном кафићу дневно конзумирало преко 900 кафа.

На паркинзима су константно радиле две смене као и пословођа за решавање рекламација, а преко 400 места у три паркинг зоне као и додатних 200 паркинг места у приватном власништву били су пребукирани. Директор и руководилац комуналне службе са најмање 40 радника сваки дан су обилазили терен како би све функционисало без грешке. Услед великог обима посла у локалима у трзном центру, рециклажна дворишта су у вечерњим и ноћним часовима била пребукирана комуналним отпадом, али све екипе почињале су од 6 х да раде и самим тим није било проблема.

Нестабилно време током празника није омело многе посетиоце да уживају и у активном планинском одмору. Пешачке и бициклистичке стазе као и видиковци на околним врховима били су уређени и доступни. Велику пажњу привукла су одавно позната излетишта Водице, Тић поље, Око, подножје Чиготе и Торника, као и Рибничко језеро. Док је омиљена релација за шетњу на Златибору и овог пута била „стаза здравља“, која води одцентра Златибора до познатог споменика на Шуматном брду.

Златиборпресс
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА