Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Златибор и Златар оборили све рекорде посећености током празника, гужве као у јеку сезоне


Чајетина / Нова Варош – Током протеклих празника планине на западу Србије биле су изузетно посећене, а најпопуларнији свакако је и даље Златибор кроз који је за само неколико дана прошло преко 35.000 посетилаца.

„Већ традиционално половином фебруара скоро сви смештајни капацитети су попуњени, а на Златибору се тражио кревет више. Показало се да је то дестинација број један кад је у питању породични одмор, али и за омладину која воли скијање и снежне авантуре. Незаобилазне атракције које је посетио највећи број туриста јесу Голд Гондола, као и неизбежна Стопића пећина“, изјавио је за РИНУ Владимир Живановић директор ТО Златибор.

Планина која из године у годину постаје све популарнија јесте и Златар, која је од девестираног места сада једна од топ туристичких локација. Данима уназад било је све резервисано и није било могуће пронаћи смештај уколико то нисте учинили на време.

„Огромно интересовање је забележено половином фебруара, па постаје пракса да и осим у децембру и јануару и сада имамо велики број гостију. Сви смештајни капацитети били су попуњени чак и некoлико седмица раније. На Златару има довољно снега, па су посетиоци уживали су скијању и санкању, а најпопуларнији садржај била је вожња квадовима до нетакнутих предела, врха Златара и видиковца са ког пуца величанствен поглед на меандре Увца“, каже Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

Сви смештајни капацитети на Златару били резервисани данима уназад, фото: РИНА

Да је развој туризма на овој планини у експанзији показује и да је вишеструко скочило интересовање за куповину плацева, а скоро сви су и распродати. Наредних година очекује се додатно повећање смештајних капацитета на Златару.

“Инвеститори су препознали Златар као одлично место за улагање. Изграђени су нови апартмани и на тај начин полако решавамо наш кључни проблем, а то је мали број смештајних капацитета. Сада смо у прилици да оставаримо рекордан број ноћења”, нагласио је Пуцаревић.

РИНА / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седиш 8 сати, плата до 350.000 динара: Посао у Србији за ове паре можеш да нађеш већ сутра, средња школа довољна и један је услов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хитна евакуација факултета у Чачку и Ужицу због дојаве о бомби

ОГЛАСНА ТАБЛА

У сусрет одрживој пољопривреди “Нојева барка” разговори

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор сврстан у прву категорију туристичких места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Синдикати упозорили: Одлазе нам лекари, увозићемо медицинске раднике из Бангладеша и Непала

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Подршка радницима ЈКП „Биоктош“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Деда Виде је најстарији инфлуенсер у Србији, четири дана није јео ни спавао док није савладао све тајне виртуелног света

ОГЛАСНА ТАБЛА