Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Златибор и ове године најпосећенија планина са око 400 хиљада посетилаца

Чајетина – Златибор и ове године бележи пораст броја гостију, а томе је највише допринела богата туристичка понуда ове планинске лепотице, која ће према најавама туристичких радника годину завршити са 400 хиљада посетилаца.

„Највише пажње и ове сезоне привукла је Голд Гондола која је била најатрактивнија туристичка дестинација, али и поред тога заиста смо забележили висок ниво посете, пре свега мислим на Стопића пећину која ће ове године имати преко 100.000 посетилаца, музеј Старо село Сирогојно, онда водопади у Гостиљу, Шарганска осмица и све остале дестинације и локалитети који се туристима овде нуде. Бележимо пораст број посетилаца за седам одсто у односу на исти период прошле године, ову годину завршићемо са око 400.000 посетилаца, видећемо каква ће бити сама зима, али остварићемо преко милион и 400.000 ноћења, тренутно туристима нудимо више од 35.000 лежајева”, рекао је директор ТО „Златибор” Владимир Живановић.

Одлични резултати у летњој сезони дали су Златиборцима још више мотивације да се за зимску сезону и предстојеће празнике припреме што боље и вероватно оборе рекорд који су остварен у 2019. години.

„Иако је корона пресекла можда и неке нове трендове трудимо се да се вратимо на стари колосек, мада имамо мали пад у односу на рекордну 2019. годину, што није страшно. Туристи су навикли да их увек обрадујемо неким новим садржајима, тако ће бити и сада највише посвећујемо најави промоцији Нове године. Хотелијери су изашли са својим ценама, може се букирати смештај и уз резервације се могу остварити одређени бенефити. Верујемо да ће бити довољно снега да ће ски центар Торник радити пуним капацитетом, деције скијалиште Обудојевица биће у потпуно новом издању, Дино пар, Авантура парк, El Paso City такође ће бити усмерени зимском туризму. рекао је Живановић.

На Краљевом тргу као и до сада свим туристима биће приређен дочек Нове године за памћење, уз велики број концерата , као и за Божић, а затим и за православну Нову годину.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА