ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Златибор и ове године најпосећенија планина са око 400 хиљада посетилаца

Чајетина – Златибор и ове године бележи пораст броја гостију, а томе је највише допринела богата туристичка понуда ове планинске лепотице, која ће према најавама туристичких радника годину завршити са 400 хиљада посетилаца.

„Највише пажње и ове сезоне привукла је Голд Гондола која је била најатрактивнија туристичка дестинација, али и поред тога заиста смо забележили висок ниво посете, пре свега мислим на Стопића пећину која ће ове године имати преко 100.000 посетилаца, музеј Старо село Сирогојно, онда водопади у Гостиљу, Шарганска осмица и све остале дестинације и локалитети који се туристима овде нуде. Бележимо пораст број посетилаца за седам одсто у односу на исти период прошле године, ову годину завршићемо са око 400.000 посетилаца, видећемо каква ће бити сама зима, али остварићемо преко милион и 400.000 ноћења, тренутно туристима нудимо више од 35.000 лежајева”, рекао је директор ТО „Златибор” Владимир Живановић.

Одлични резултати у летњој сезони дали су Златиборцима још више мотивације да се за зимску сезону и предстојеће празнике припреме што боље и вероватно оборе рекорд који су остварен у 2019. години.

„Иако је корона пресекла можда и неке нове трендове трудимо се да се вратимо на стари колосек, мада имамо мали пад у односу на рекордну 2019. годину, што није страшно. Туристи су навикли да их увек обрадујемо неким новим садржајима, тако ће бити и сада највише посвећујемо најави промоцији Нове године. Хотелијери су изашли са својим ценама, може се букирати смештај и уз резервације се могу остварити одређени бенефити. Верујемо да ће бити довољно снега да ће ски центар Торник радити пуним капацитетом, деције скијалиште Обудојевица биће у потпуно новом издању, Дино пар, Авантура парк, El Paso City такође ће бити усмерени зимском туризму. рекао је Живановић.

На Краљевом тргу као и до сада свим туристима биће приређен дочек Нове године за памћење, уз велики број концерата , као и за Божић, а затим и за православну Нову годину.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“