25.3 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR BELEŽI REKORDNU POSETU TURISTA SA VAUČERIMA

Akcija dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, koju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno sprovodi već treću godinu za redom, dala je izuzetne rezultate, a najveće interesovanje je za korišćenje vaučera za odmor na Zlatiboru. Na ovoj planini zabeležen je porast broja korišćenja vaučera za čak 80%.

Zlatibor beleži neverovatan rast broja potrošenih vaučera, i to 80% u odnosu na prošlu godinu, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma. Do sada je za ovu planinu podeljeno 10.640 vaučera, i to u 56 ugostiteljskih objekata.

„Prošle godine su to bila 33 ugostiteljska objekta, a sa ovogodišnjim povećanjem, ne samo da ćemo produžiti sezonu, već će u velikoj meri to uticati na ukupan turistički promet. Što se Srbije tiče, 77 hiljada vaučera je do sada podeljeno, a Vlada je u dva navrata morala da izdvaja budžetske rezerve – po 100 miliona dinara, kako bi se ova akcija nastavila. Ovo će trajati onoliko koliko smo i planirali, a to je do 15. oktobra“, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma.

Ministar Ljajić naglašva da će broj podeljenih vaučera za ovu godinu biti oko 100.000, što je fenomenalan rezultat, kada se ima u vidu činjenica da svaki od korisnika vaučera u proseku boravi 7,4 noćenja, što daje velikii doprinos razviju domaćeg turizma.

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, izražava zadovoljstvo zbog porasta broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru. Ističe da je to još jedan od pokazatelja dobrog rada turističke privrede Zlatibora. Prema zvaničnim statističkim podacima, Zlatibor je u prvoj polovini ove godine ostvario promet od oko 98 hiljada turista i 360 hiljada noćenja, što je rezultat velikih ulaganja u nove sadržaje, marketing i promociju, ali i kvalieta turističke ponude Zlatibora.

Izvor:Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Malinari prete obustavom berbe

Oglasna Tabla

Od 13. do 15. juna izvodiće se radovi na asfaltiranju Banjičke ulice

Oglasna Tabla

Nagrađeni najbolji literarni radovi osnovaca na temu ekologije (VIDEO)

Oglasna Tabla