14.2 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR BELEŽI REKORDNU POSETU TURISTA SA VAUČERIMA

Akcija dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, koju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno sprovodi već treću godinu za redom, dala je izuzetne rezultate, a najveće interesovanje je za korišćenje vaučera za odmor na Zlatiboru. Na ovoj planini zabeležen je porast broja korišćenja vaučera za čak 80%.

Zlatibor beleži neverovatan rast broja potrošenih vaučera, i to 80% u odnosu na prošlu godinu, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma. Do sada je za ovu planinu podeljeno 10.640 vaučera, i to u 56 ugostiteljskih objekata.

„Prošle godine su to bila 33 ugostiteljska objekta, a sa ovogodišnjim povećanjem, ne samo da ćemo produžiti sezonu, već će u velikoj meri to uticati na ukupan turistički promet. Što se Srbije tiče, 77 hiljada vaučera je do sada podeljeno, a Vlada je u dva navrata morala da izdvaja budžetske rezerve – po 100 miliona dinara, kako bi se ova akcija nastavila. Ovo će trajati onoliko koliko smo i planirali, a to je do 15. oktobra“, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma.

Ministar Ljajić naglašva da će broj podeljenih vaučera za ovu godinu biti oko 100.000, što je fenomenalan rezultat, kada se ima u vidu činjenica da svaki od korisnika vaučera u proseku boravi 7,4 noćenja, što daje velikii doprinos razviju domaćeg turizma.

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, izražava zadovoljstvo zbog porasta broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru. Ističe da je to još jedan od pokazatelja dobrog rada turističke privrede Zlatibora. Prema zvaničnim statističkim podacima, Zlatibor je u prvoj polovini ove godine ostvario promet od oko 98 hiljada turista i 360 hiljada noćenja, što je rezultat velikih ulaganja u nove sadržaje, marketing i promociju, ali i kvalieta turističke ponude Zlatibora.

Izvor:Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla