10 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor atraktivan i za kongresni turizam

Čajetina – Pored prirodnih lepota Zlatibor pruža uslove za organizovanje raznih vidova turizma, kao što su sportsko-rekreativni, zdravstveni i u poslednje vreme veoma značajan kongresni turizam. Renoviranjem brojnih hotela, proširivanjem kongresnih kapaciteta i usavršavanjem kadrova, dolazi do poboljšanja turističke ponude Zlatibora, kao jedne od važnih destinacija Srbije za organizovanje poslovnih događaja.

Zlatibor je postao značajan centar kongresnog turizma. Raspolaže sa nekoliko konferencijskih sala i svake godine održi se veliki broj seminara i raznih stručnih okupljanja, za koje postoje izuzetni tehničko-organizacioni uslovi.

„Svedoci smo da je Zlatibor u poslednje vreme preuzeo primat u regionu organizaciji kongresa i seminara. Gledajući kako se tržište razvija, prilagođavamo našu ponudu, pa shodno tome uređujemo i završavamo objekat Omladinskog kulturnog centra. Tu će biti dve kongresne sale, kako bi upotpunili kongresnu ponudu samog Zlatibora i pokušali da privučemo što više kongresa i seminara“, kaže direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović.

Kongres Udruženja kardiologa Srbije, Kongres lekara opšte medicine, Simpozijum o gojaznosti, Susreti pravnika u privredi Srbije, Savetovanje o zaštiti bilja…, samo su neki od događaja koji su u protekloj godini održani na Zlatiboru. Ovim tempom nastavlja se i u 2018. godini, te je tokom januara održano Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije.

Živanović dodaje da će Zlatibor u aprilu ugostiti učesnike veoma značajnog kongresa na temu medija, i ujedno podseća na mnogobrojne promotivne aktivnosti koje će se realizovati tokom februara. To su nastupi na sajmovima: u Sofiji, Moskvi, Berlinu, Sajam turizma u Beogradu, gde će se predstaviti na poseban način, kao i nekoliko prezentacija u gradovima.

Izvor:Zlatibor Press

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za Užičanina zbog nedozvoljenog prometa duvana

Oglasna Tabla

Penzionerima 5.000 dinara oko 5. novembra

Oglasna Tabla

Nauka dokazala: Žene koje puno galame žive duže i puno su srećnije u životu

Oglasna Tabla

Evo kako je nastala “Krvava bajka“: Jedna od najtužnijih pesama, nastala iz kragujevačke tragedije

Oglasna Tabla

Miloš Milićević, gitarista užičkog Mehanizma, najbolji na Mobil Demo Festu

Oglasna Tabla

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića, narednih dana saobraćaj će se odvijati otežano

Oglasna Tabla

Najavljene izmene zakona o zaštiti prirode

Oglasna Tabla

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla