2.8 C
Uzice
март 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor atraktivan i za kongresni turizam

Čajetina – Pored prirodnih lepota Zlatibor pruža uslove za organizovanje raznih vidova turizma, kao što su sportsko-rekreativni, zdravstveni i u poslednje vreme veoma značajan kongresni turizam. Renoviranjem brojnih hotela, proširivanjem kongresnih kapaciteta i usavršavanjem kadrova, dolazi do poboljšanja turističke ponude Zlatibora, kao jedne od važnih destinacija Srbije za organizovanje poslovnih događaja.

Zlatibor je postao značajan centar kongresnog turizma. Raspolaže sa nekoliko konferencijskih sala i svake godine održi se veliki broj seminara i raznih stručnih okupljanja, za koje postoje izuzetni tehničko-organizacioni uslovi.

„Svedoci smo da je Zlatibor u poslednje vreme preuzeo primat u regionu organizaciji kongresa i seminara. Gledajući kako se tržište razvija, prilagođavamo našu ponudu, pa shodno tome uređujemo i završavamo objekat Omladinskog kulturnog centra. Tu će biti dve kongresne sale, kako bi upotpunili kongresnu ponudu samog Zlatibora i pokušali da privučemo što više kongresa i seminara“, kaže direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović.

Kongres Udruženja kardiologa Srbije, Kongres lekara opšte medicine, Simpozijum o gojaznosti, Susreti pravnika u privredi Srbije, Savetovanje o zaštiti bilja…, samo su neki od događaja koji su u protekloj godini održani na Zlatiboru. Ovim tempom nastavlja se i u 2018. godini, te je tokom januara održano Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije.

Živanović dodaje da će Zlatibor u aprilu ugostiti učesnike veoma značajnog kongresa na temu medija, i ujedno podseća na mnogobrojne promotivne aktivnosti koje će se realizovati tokom februara. To su nastupi na sajmovima: u Sofiji, Moskvi, Berlinu, Sajam turizma u Beogradu, gde će se predstaviti na poseban način, kao i nekoliko prezentacija u gradovima.

Izvor:Zlatibor Press

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sledeće nedelje počinje letnje računanje vremena

Oglasna Tabla

Uspešan vikend sportista Sevojna

Oglasna Tabla

Donacija zvučnih aparata za slepe i slabovide

Oglasna Tabla