22.6 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Zlatarsko jezero dobiće letos i Akva park

Na Zlatarskom jezeru u Kokinom Brodu uskoro će započeti gradnja Akva parka. Moderni kompleks na vodi, jedinstven na prostoru Balkana, biće pušten u funkciju ovog leta , a sredstva za njegovu izgradnju, u ukupnom iznosu od 4,6 miliona dinara, obezbedili su Ministarstva turizma i Opština Nova Varoš.

Sadržaj parka, koji će se prostirati na 1248 metara, zamišljen je kao zabavni poligon sa brojnim i raznolikim sadržajima. Komleks se sastoji iz dva dela – poligonskog i sportskog. To znači da će se, pored tobogana, skakaonica i trambolina, urediti i ograditi površine za sportove poput odbojke na vodi i vaterpola. Projektom je predviđeno da se na specijalizvanoj platformi istovremeno može nalaziti 85 ljubitelja ove vrste zabave. Do Akva parka stizaće se preko sadašnje ponton-plaže. Komplesom će gazdovati Turistička organizacija odnosno Opština, a cena ulaznice i broj radnika koji će biti angažovani u okviru akva parka biće poznati nakon njegovog puštanja u funkciju.

-Zlatarsko jezero, koje je poslednjih godina u turističkoj ekspanziji, dobiće izgradnjom akva parka sasvim novi izgled, privlačan za različite profile turista – od avanturista, preko kampera i izletnika do porodica sa decom. I Kokin Brod će dobiti potpuno novi smisao i sjaj. Korist će imati i seoska domaćinstva na tom području, kojima će povećanje turista zbog proširenja lepeze sadžaja biti prilika za dodatni profit. Benefit, na kraju, imaju i država odnosno lokalna samouprava koje su bogatije za još jedno atraktivno letovalište na jezerskom “biseru” – ističe Rosa Jakovljević, direktorka Turističke organizacije ”Zlatar”.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla