ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Zlatar ne izostaje za Kopaonikom i Zlatiborom u opštoj „seobi Srba na planine“

Tokom ovog vikenda nemoguće je, a ne primetiti „seobu Srba na planine“, svi smeštajni kapaciteti na Zlatiboru i Kopaoniku su popunjeni, a za njima ne zaostaje ni Zlatar koji se poslednjih godina izdvaja kao top turistička destinacija. Na ovoj planini traži se mesto više u hotelskom i privatnom smeštaju.

„Nekoliko dana pred ovaj vikend, na Zlataru je bilo nemoguće pronaći smeštaj. Sve je već odavno rezervisano, a imamo i organizovane grupe domaćih turista koji su praznike odlučili da provedu na našoj planini. Bilo je sporadičnih otkazivanja, pa možemo reći da je na Zlataru populjeno 90 odsto kapaciteta, što znači da je trenutno prisutno oko 4000 gostiju, što je isto kao i u piku sezone oko novogodišnjih praznika“, rekao je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Na Zlataru je u funkciji i skijalište, pa je gostima osim šetnji po prelepim predelima dostupan i ovaj vid rekreacije tokom boravka na ovoj planini.

„Prethodnih dana bila je kiša, ali uz veštačko osnežavanje upeli smo da na stazama imamo utaban sneg, pa ljubitelji zimskog sporta mogu da uživaju“, rekao je Pucarević.

U doba epidemije korona virusa i u ovom palninskom centru vodi se računa o poštovanju epidemioloških mera, a na ski stazi neophodno je nositi maske.

„Restoran u hotelu smo maksimalno prilagodili trenutnoj situaciji, gosti ručaju na smenu i na taj način sprečavamo okupljanje većih grupa u isto vreme na istom mestu. Svuda su postavljene dezo barijere i sredstava za dezinfekciju, a mi dodatno vodimo računa o dezinfekciji objekata“, naglasio je Pucarević.

Svi putevi do planine Zlatar su prohodni, ali saobraćaj se zbog velikih gužvi vrši usporenim intezitetom.

Izvor: zlatarinfo/Foto: A. Rovčanin

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Стижу нова правила о возачким дозволама

Репертоар Народног позоришта Ужице

Још данас топло и суво, од уторка киша и пад температуре

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март