10.3 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized

ZLATAR, NAJČISTIJA PLANINA U SRBIJI

Na Trećem beogradskom manifestu na Kalemegdanu među 60 opština iz Srbije koje su se predstavile, jedna od najlepših prezentacija bila je opštine Nova Varoš.

Mi smo opština koja mnogo ulaže u razvoj turizma, zlatarski predeli spadaju među najlepše predele u Srbiji i malo ko može da se podiči prirodnim lepotama kao što su naše“, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević. 

Direktorka Turističko-sportskog centra Zlatar Rosa Jakovljević rekla je da Zlatar sa Kalemegdana šalje poziv svima da dođu na Zlatar fest, na Zlatarske dane, koji se ove godine održavaju od 27. do 30 jula. 

„Zlatarska regata je naš ponos, ali na Zlatara dolaze ljudi pre svega zbog predivne prirode, zbog našeg zlatarskog sira, heljdinog brašna i druge zdrave hrane zaštićene geografskim poreklom“, rekla je Jakovljevićeva. 

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da je želja opštine da razvijanjem privrednih potencijala vrati mlade ljude na Zlatar i da se očekuje da će sa novim investicijama, proizvodnim programima, radna mesta dobiti više stotina ljudi. 

„U Vladi Srbije smo potpisali ugovor o dodeli finasijskih sredstava iz fonda Evropske unije od 385.000 evra za razvoj projekata u našoj opštini“, rekao je Vasiljević. „To nam je vetar u leđa, otvorićemo nova radna mesta, uložićemo sredstva u novi Sportski centar i Poslovni centar, na Kokinom brodu kompanija iz Turske otvoriće novu fabriku za proizvodnju bakarnih cevi gde će se zaposleiti oko 200 radnika“, rekao je Vasiljević.

Vasiljević se nada da će se možda naći i investitori za “RH centar Nova Varoš, koji je izlečio na ‘milione’ ljudi, a sada ne radi i urušava se, hvata ga paučina i zarasta u korov“. RH Centar, “Specijalna bolnica Zlatar“ služi za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja. 

“Zlatar”- Hotel “B“ kategorije, nalazi se u prekrasnom ambijentu istoimene planine na nadmorskoj visini od 1.235 metara na samo pet kilometara od Nove Varoši. Vasiljević je rekao da će i Zlatar dobiti novih 500 ležajeva u novim hotelima i seoskom turizmu. 

Predsednik opštine Nova Varoš je rekao da je Zlatar najčistija planina u Srbiji i da su predivna priroda, zdrava hrana, ekologija, aduti Zlatara i dodao da je posebno ponosan na statistički podatak da je Nova Varoš opština u kojoj je najduži životni vek. Zlatar je poznat i po rezervatu Uvac, zaštićenom prirodnom dobru, sa više od 104 vrste ptica i sa najvećom kolonijom beloglavog supa u Evropi.

Izvor: zlatarinfo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla