Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Zla žena“ oduševila publiku (VIDEO)

Predstava „Zla žena“ koju smo nedavno najavili, odigrana je sinoć u Domu kulture. Glumačka ekipa dobro znana čajetinskoj publici i sinoć je uspela da ostvari svoj cilj i dobro zabavi publiku, zahvaljujući koliko svom talentu, toliko i veštom vođstvu Biljane Zdravković. Uz minimalno dekorisanu scenu, uz dobro odabrane efekte, do izražaja je došlo glumačko umeće amatera Doma kulture podržano igrom jednog profesionalnog glumca, što je nagrađeno ovacijama publike.

„Ruža ostaje ruža, ako će nas dvadeset redi na dan ubosti“, napisao je između ostalog, Jovan Sterija Popović, u svom – šaljivom- ili- ne, predgovoru komada „Zla žena“. U vremenu u kojem komedija pisana verovatno je bilo žena koje su pisca prekorevale zbog načina na koji je opisivao ženski rod, odnosno pojedine ženske osobine, ali ih je , i pored ljutnje, sasvim sigurno dobro zasmejao pa mu je bilo oprošteno. Vek i po je prošao od tada, a predstava i dalje živi, rado igrana i viđena, što je po ko zna koji put potvrđeno i u čajetinskom Domu kulture.

Bez glamurozne scenografije, ali uz pomoć svetlosnih efekata i uz odlično odabranu muziku koji je majstorski odradio Nikola Pejović iz užičkog Narodnog pozorišta, gluma amaterske grupe Doma kulture je došla do izražaja, a o tome kako su se pokazali najbolje su rekli česti aplauzi publike.

Što se tiče daljih planova za predstavu, Biljana Zdravković kaže da su se prijavili za susrete amaterskih trupa u Gornjem Milanovcu.

A glumci ove komedije: Mirela Marjanović, Žarko Božanić, Janko Radišić,Jela Pavlović, Tamara Despić i Vuk Zdravković zaslužni su za dobru zabavu i zdrav smeh koji su lako izmamili u gledalištu. Repriza predstave planirana je za jun.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА