14.4 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

„Zla žena“ oduševila publiku (VIDEO)

Predstava „Zla žena“ koju smo nedavno najavili, odigrana je sinoć u Domu kulture. Glumačka ekipa dobro znana čajetinskoj publici i sinoć je uspela da ostvari svoj cilj i dobro zabavi publiku, zahvaljujući koliko svom talentu, toliko i veštom vođstvu Biljane Zdravković. Uz minimalno dekorisanu scenu, uz dobro odabrane efekte, do izražaja je došlo glumačko umeće amatera Doma kulture podržano igrom jednog profesionalnog glumca, što je nagrađeno ovacijama publike.

„Ruža ostaje ruža, ako će nas dvadeset redi na dan ubosti“, napisao je između ostalog, Jovan Sterija Popović, u svom – šaljivom- ili- ne, predgovoru komada „Zla žena“. U vremenu u kojem komedija pisana verovatno je bilo žena koje su pisca prekorevale zbog načina na koji je opisivao ženski rod, odnosno pojedine ženske osobine, ali ih je , i pored ljutnje, sasvim sigurno dobro zasmejao pa mu je bilo oprošteno. Vek i po je prošao od tada, a predstava i dalje živi, rado igrana i viđena, što je po ko zna koji put potvrđeno i u čajetinskom Domu kulture.

Bez glamurozne scenografije, ali uz pomoć svetlosnih efekata i uz odlično odabranu muziku koji je majstorski odradio Nikola Pejović iz užičkog Narodnog pozorišta, gluma amaterske grupe Doma kulture je došla do izražaja, a o tome kako su se pokazali najbolje su rekli česti aplauzi publike.

Što se tiče daljih planova za predstavu, Biljana Zdravković kaže da su se prijavili za susrete amaterskih trupa u Gornjem Milanovcu.

A glumci ove komedije: Mirela Marjanović, Žarko Božanić, Janko Radišić,Jela Pavlović, Tamara Despić i Vuk Zdravković zaslužni su za dobru zabavu i zdrav smeh koji su lako izmamili u gledalištu. Repriza predstave planirana je za jun.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hotel Zlatibor u Užicu postaje stambena zgrada – U planu i renoviranje hotela Palas

Oglasna Tabla

Biciklistička trka kroz Srbiju i na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Sutra počinje Sabor trubača

Oglasna Tabla