Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

„Zla žena“ oduševila publiku (VIDEO)

Predstava „Zla žena“ koju smo nedavno najavili, odigrana je sinoć u Domu kulture. Glumačka ekipa dobro znana čajetinskoj publici i sinoć je uspela da ostvari svoj cilj i dobro zabavi publiku, zahvaljujući koliko svom talentu, toliko i veštom vođstvu Biljane Zdravković. Uz minimalno dekorisanu scenu, uz dobro odabrane efekte, do izražaja je došlo glumačko umeće amatera Doma kulture podržano igrom jednog profesionalnog glumca, što je nagrađeno ovacijama publike.

„Ruža ostaje ruža, ako će nas dvadeset redi na dan ubosti“, napisao je između ostalog, Jovan Sterija Popović, u svom – šaljivom- ili- ne, predgovoru komada „Zla žena“. U vremenu u kojem komedija pisana verovatno je bilo žena koje su pisca prekorevale zbog načina na koji je opisivao ženski rod, odnosno pojedine ženske osobine, ali ih je , i pored ljutnje, sasvim sigurno dobro zasmejao pa mu je bilo oprošteno. Vek i po je prošao od tada, a predstava i dalje živi, rado igrana i viđena, što je po ko zna koji put potvrđeno i u čajetinskom Domu kulture.

Bez glamurozne scenografije, ali uz pomoć svetlosnih efekata i uz odlično odabranu muziku koji je majstorski odradio Nikola Pejović iz užičkog Narodnog pozorišta, gluma amaterske grupe Doma kulture je došla do izražaja, a o tome kako su se pokazali najbolje su rekli česti aplauzi publike.

Što se tiče daljih planova za predstavu, Biljana Zdravković kaže da su se prijavili za susrete amaterskih trupa u Gornjem Milanovcu.

A glumci ove komedije: Mirela Marjanović, Žarko Božanić, Janko Radišić,Jela Pavlović, Tamara Despić i Vuk Zdravković zaslužni su za dobru zabavu i zdrav smeh koji su lako izmamili u gledalištu. Repriza predstave planirana je za jun.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaraženi skoro svi lekari i osoblje Infektivnog odeljenja leskovačke bolnice

Oglasna Tabla

Komunalne delatnosti grada Užica u vreme vanrednog stanja (VIDEO)

Oglasna Tabla

Još tri smrtna slučaja i novih 247 zaraženih koronavirusom u Srbiji

Oglasna Tabla

Dva puta sam želeo da se uštinem u vezi ove gromade od čoveka

Oglasna Tabla

Bez dinara i bez hemije: Evo kako da uzgajate voće i povrće u čašama! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas od 12h ispred Gradske kuće u Užicu odavanje počasti Radomiru Antiću

Oglasna Tabla

Dočekajte Vaskrs spremne: 10 fantastičnih ideja za farbanje jaja koje morate da isprobate

Oglasna Tabla

Данас су Благовести

Oglasna Tabla

Pretežno sučnano i toplo, do 19 stepeni

Oglasna Tabla