ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Живи живот уз плес

Плесом и покретом обележен је Светски дан веленса на крајњој станици Голд гондоле у складу са овогодишњом темом „ДанцеМагента“. Кореограф плесног клуба из Ужица је показивао кораке учесницима, члановима Удружења пензионера из Чајетине, малим матурантима основне школе „Димитрије Туцовић“, члановима карате клуба „Рујно“, члановима планинарског клуба „Торник“ и запосленима у Голд гондоли, који су уз песму „Гоод то you“ пратили њихове инструкције. У складу са здравим стиловима живота које ЈП „Голд гондола Златибор“ континуирано промовише, послата је порука о важности покрета за физичко и ментално здравље.

„Плесачево тело је блистава манифестација његове душе“, рекла је америчка плесачица Исидора Данкан. Управо овако, кроз плес, данас су заблистали учесници Светског дана велнеса на највишем врху Златибора Торнику показајући да љубав према овој врсти уметности не познаје године.

„Здрави стилови живота су приоритет у савременом друштву које је често изложено стресу. Голд гондола се кроз своје пословање труди да гостима омогући што више начина да их практикују дуж трасе у планинском амбијенту. Голд гондола је такође чланица Кластера здравственог, велнес и СПА туризма Србије и са великим задовољством смо се придружили обележавању Светског дана велнеса. Данас смо желели да наше посетиоце и путнике подсетимо на важност физичке активности за здрав живот, а једна од тих активности је и плес. Овде на Торнику смо се окупили заједно са плесном школом и учесницима који су се потрудили да испрате сваки покрет нашег коерографа и на тај начин били пример како свако од нас може кроз забаву и музику да покрене здраве стилове живота“, рекла је руководилац службе комерцијалних и маркетинг послова Голд гондоле Ивана Лазовић.

„Плес је једна од најбољих физичких активности које помажу у обликавању тела и нормалне килаже, али ништа мање није важно и терапеутско дејство на психу и ослобађање од стреса. Свако за себе може издвојити део дана када ће се посветити игри и уживати у омиљеној музици. Гондола је и претходних година учествовала у обележавању Светског дана велнеса, а тако ће бити и у наредном периоду“, рекла је сарадница за односе са јавношћу у Голд гондоли Јелена Танасковић.

Голд гондола је послала позив на плес целом свету, а кораци су следећи: – Плешите својим телом – који год стил да одаберете; плес је јединствен облик вежбања.

– Плешите својим мислима – додајте плес својој медитацији док се опуштате.

-Плешите у мислима. Ослободите своје снове.

– Плешите са животом.

Светски дан велнеса, дванаести по реду, одржан је у организацији Кластера здравственог велнес и СПА туризма Србије, уз подршку амбасадора Светског дана велнеса у Србији Наташе Ранитовић, председнице ЗВСТ Кластера. Ове године здрав живот промовише се у 114 земаља, а у Србији на 12 локација на отвореном као и у хотелима са велнес и спа центрима.

Голд Гондола

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику