OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Živanović: „Na Zlatiboru trenutno 15 hiljada turista“

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović rekao je da se čini sve kako bi Zlatibor bio bezbedno turističko mesto gde prema njegovim rečima trenutno boravi 15 hiljada turista. Na gostovanju u Jutarnjem programu RTS-a direktor TOZ rekao je da su se zbog situacije sa korona virusom uvukli neizvesnost i strah u turističku privredu i meštane, ali da očekuje veliki broj gostiju i ovog leta.

Živanović je rekao da se sprovode mere zaštite kao što su dezinfekcija javnih prostora i površina, a u hotelima je prilagođen način rada:

„Verujte da činimo sve što je do nas da naša destinacija bude bezbedna. Poštuju se preporuke stručnjaka, epidemiologa, lekara i kriznih štabova. Veliki broj hotela je preuzeo mere i smanjio kapacitet, prilagođavaju i svoje bašte, restorane i kafiće, ali i sobe gostima. Svesno je smanjen kapacitet kako bi bilo manje gostiju, ali opet ima dovoljno jedinica koje se nude. Pretpostavljam da će ovog leta velnes i spa centri u hotelima biti zatvoreni. Promenio se malo način služenja hrane u samim hotelima, švedski sto ima fizičku barijeru koji razdvaja goste. Preduzete su sve mere kako se turisti koji dođu u hotele i na Zlatibor ne bi zarazili i ne bi širili zarazu,“

kaže Živanović i dodaje da se planina Zlatibor kao destinacija razlikuje jer nudi više sadržaja, što je vidljivo u ovom periodu.

„Mogli smo da vidimo turiste na mestima koja su bila poznata samo lokalnom stanovništvu. Ljudi idu na duge šetnje, borave pored reka, u šumama, na livadama, prave se piknici.. Veliko je interesovanje za vožnju kvadova, jahanje konja, za upoznavanje Zlatibora iz jednog drugog ugla. Ogromno je interesovanje za objekte kojoj se nalaze u prirodi, za apartmane, kuće, vikendice koji imaju dvorišta u svom sastavu. Turistima se nudi preko 40 seoskih turističkih domaćinstava, taj broj na destinaciji je dosta veliki,

zaključuje Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је празник Света Марија Магдалена – Блага Марија

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 4. avgust

Oglasna Tabla

Nela Isaković: Moda u doba korone

Oglasna Tabla

Novih 20 obolelih na području Zlatiborskog okruga od virusa COVID-19

Oglasna Tabla

U naredna dva dana moguće vremenske nepogode sa olujnim vetrom i pljuskovima

Oglasna Tabla

Keks torta gotova za čas: Toliko dobra da ćete je tražiti JOŠ!

Oglasna Tabla

Ministar najavio kazne za đake od septembra: Ko ne nosi masku prvo opomena

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine – izveštaj o merenju polena

Oglasna Tabla

25 godina od oluje: U školskom dvorištu ubili su decu s posebnim potrebama, bilo je svedoka, ali ubice su slobodne (VIDEO)

Oglasna Tabla